Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК: Затримки з підрахунком голосів на сході й півдні України спричинені більшою кількістю виборців на дільницях у цих регіонах


Раніше в понеділок Президент заявив, що доручив правоохоронним органам негайно розпочати розслідування причин і обставин затримки з передачею протоколів.

Як заявив член Центрвиборчкому Михайло Охендовський, причина проста: коли в західних областях на дільницю припадає пересічно до тисячі виборців, то в східних – від 2 до 3 тисяч, тому там підрахунок і складення протоколів тривають довше.

При підрахунку голосів «швидкість є ворогом точності», сказав він.

Раніше в понеділок Президент заявив, що доручив правоохоронним органам негайно розпочати розслідування причин і обставин затримки з передачею протоколів.

Стурбованість Віктора Ющенка викликала затримка з підрахунками голосів у східних і південних регіонах України, а саме в Донецькій, Луганській, Одеській областях і в Автономній Республіці Крим.

Цей процес має ознаки затягування, вважає голова держави.

У зверненні до українського народу Президент «чітко і ясно» попередив ті сили, які, на його думку, розраховують «потрапити до парламенту за допомогою маніпуляцій».

«Слово не розійдеться з ділом – фальсифікатори будуть покарані. Не випробовуйте закон і власну долю», – застеріг Віктор Ющенко.

У Комітеті виборців України фальшування виключають, а зволікання пов’язують із низькою кваліфікацією членів окружкомів.

«Ми не маємо інформації, яка б дозволяла думати, що це фальсифікації. Важко собі це уявити, бо протоколи підрахунків комісій вже у спостерігачів від різних політичних сил, і фальшування було б дуже помітне», – вважає представник КВУ Олексій Светіков.

Одна з лідерів Партії регіонів Раїса Богатирьова в ефірі Радіо Свобода відкинула звинувачення, що представники її партії навмисне затримують підбиття підсумків голосування у східних областях і в Криму.

Вона теж пояснює затримки великою кількістю виборців на дільницях у цих регіонах.
XS
SM
MD
LG