Доступність посилання

ТОП новини

Дані ЦВК практично усталилися: «Регіони» ведуть перед, БЮТ і НУ-НС разом мають незначну більшість, соціалісти не проходять


У ніч із вівторка на середу Центральна виборча комісія опрацювала понад 99 відсотків протоколів дільничних виборчих комісій. Партія регіонів набирає понад 34 відсотки голосів виборців, БЮТ – майже 31 відсоток, блок «Наша Україна – Народна самооборона» – більш як 14 відсотків. Тривідсотковий прохідний бар’єр також долають Комуністична партія – понад 5 відсотків і Блок Литвина – майже 4 відсотки голосів виборців. Соціалістична партія має менше від 3 відсотків голосів – до прохідного балу соціалістам бракує більш як однієї десятої відсотка.

У ніч із вівторка на середу Центральна виборча комісія опрацювала понад 99 відсотків протоколів дільничних виборчих комісій.

Партія регіонів набирає понад 34 відсотки голосів виборців, БЮТ – майже 31 відсоток, блок «Наша Україна – Народна самооборона» – більш як 14 відсотків.

Тривідсотковий прохідний бар’єр також долають Комуністична партія – понад 5 відсотків і Блок Литвина – майже 4 відсотки голосів виборців.

Соціалістична партія має менше від 3 відсотків голосів – до прохідного балу соціалістам бракує більш як однієї десятої відсотка.

Не підтримали жодну з політичних сил понад 2 з половиною відсотки виборців.

До ЦВК вже надходять і оригінали протоколів окружних виборчих комісій.

Раніше перший заступник голови ЦВК Андрій Магера заявляв, що до кінця дня в вівторок Центрвиборчком матиме інформацію про голосування з майже 99 відсотків виборчих комісій, однак не зможе цього дня оприлюднити остаточні попередні результати виборів.

Офіційні результати голосування Центрвиборчком має оприлюднити до середини жовтня.

Матеріали до теми:

• ЦВК: Затримки з підрахунком голосів на сході й півдні України спричинені більшою кількістю виборців на дільницях у цих регіонах • Голова ЦВК Володимир Шаповал вважає, що вибори до Верховної Ради відбулися законно і демократично • ПАРЄ: Законодавчі норми стосовно заборони голосувати тим, хто не повернувся в Україну за три дні до виборів, – це проблема • Триває підрахунок голосів на виборах до Верховної Ради
XS
SM
MD
LG