Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК в ніч на п’ятницю залишалося отримати дані про дві сотих відсотка протоколів


Партія регіонів має понад 34 відсотки голосів, Блок Юлії Тимошенко – майже 31, Блок «Наша Україна – Народна самооборона» – більш як 14 відсотків, тривідсотковий бар’єр долають Комуністична партія і Блок Литвина, соціалісти не проходять. Як повідомили в Центрвиборчкомі, своїх попередніх даних станом на вечір у четвер не подали 8 дільничних виборчкомів із Криму, в яких перераховують голоси. Офіційні результати ЦВК має встановити до середини жовтня.


Партія регіонів має понад 34 відсотки голосів, Блок Юлії Тимошенко – майже 31, Блок «Наша Україна – Народна самооборона» – більш як 14 відсотків, тривідсотковий бар’єр долають Комуністична партія і Блок Литвина, соціалісти не проходять.

Як повідомили в Центрвиборчкомі, своїх попередніх даних станом на вечір у четвер не подали 8 дільничних виборчкомів із Криму, в яких перераховують голоси.

Офіційні результати ЦВК має встановити до середини жовтня.

У ніч на п’ятницю електронна система ЦВК прийняла дані про 99,98 % протоколів, і результати цих підрахунків такі:

Партія регіонів – 34,36 %, Блок Юлії Тимошенко – 30,72 %, Блок «Наша Україна – Народна самооборона» – 14,16 %, Комуністична партія – 5,39 %, Блок Литвина – 3,96 %.

Соцпартія має 2,86 % і таким чином не долає 3-відсотковий бар’єр.

Не підтримали жодну з політичних сил близько 2,7 % виборців.

Матеріал до теми:

• Центрвиборчком опрацював 100 % протоколів закордонного виборчого округу: найбільше голосів здобув БЮТ • КВУ: до 5,5 % виборців в Україні не змогли проголосувати, не знайшовши себе у списках; Карпачова: понад 13 % українців за кордоном не мали змоги голосувати • Європейський Союз вважає, що вибори в Україні відбулися у відповідності до міжнародних стандартів • Голова ЦВК Володимир Шаповал вважає, що вибори до Верховної Ради відбулися законно і демократично • ЦВК: Затримки з підрахунком голосів на сході й півдні України спричинені більшою кількістю виборців на дільницях у цих регіонах • ПАРЄ: Законодавчі норми стосовно заборони голосувати тим, хто не повернувся в Україну за три дні до виборів, – це проблема
XS
SM
MD
LG