Доступність посилання

ТОП новини

СБУ повідомила про факти підкупу представниками Соцпартії виборців; Тим часом СПУ подала кілька судових позовів


За повідомленням прес-служби СБУ, факт підкупу виборців задокументовано на виборчій дільниці № 68 окружної виборчої комісії № 209 (Глибоцький район Чернівецької області).


За повідомленням прес-служби СБУ, факт підкупу виборців задокументовано на виборчій дільниці № 68 окружної виборчої комісії № 209 (Глибоцький район Чернівецької області).

До органів прокуратури вже передали необхідні матеріали, на підставі яких порушено кримінальну справу проти осіб (представників Соцпартії), котрі перешкоджали здійсненню виборчого права в перебігу голосування на дочасних виборах Верховної Ради, сказано у повідомленні.

Служба безпеки України наголошує, що у взаємодії з органами прокуратури й надалі докладами всіх зусиль для своєчасного реагування на незаконні дії й не дозволить сфальсифікувати реальні результати парламентських виборів.

Раніше СБУ повідомила, що було зафіксовано також факт підкупу виборців на користь Соціалістичної партії України на дільничній виборчій комісії № 7 виборчого округу № 134 (Котовськ, Одеська область).

Зі свого боку Соцiалiстична партiя подала позови до Окружного адмiнiстративного суду Харкова.

Як повідомляє прес-служба СПУ, соцiалiсти вимагають судового розгляду зафiксованого ними порушення процедури оформлення протоколу про пiдрахунок голосiв членами дiльничної виборчої комiсiї № 6 територiального виборчого округу № 181.

Крiм того, соцiалiсти стверджують, що на окремих дiльницях територiального виборчого округу № 174 мав мiсце факт незаконного голосування безпiдставно внесених до спискiв виборцiв.

Соцпартiя також оскаржила бездiяльнiсть дiльничної виборчої комiсiї № 141 (округ № 81). Там представники партiї встановили факт вiдсутностi iнформацiї про полiтичнi партiї, а також iнформацiї про порядок голосування й вiдповiдальностi за порушення пiд час голосування.
XS
SM
MD
LG