Доступність посилання

ТОП новини

Наступної зими Дніпропетровськ знову грітиметься у борг


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 4 жовтня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) -Дніпропетровськ, щоб розпочати новий опалювальний сезон, знову залазитиме в борги. Міська влада вирішила позичити в одному із комерційних банків 30 млн грн, це втричі більше, ніж торік. Між тим частина бюджетних коштів, виділених на підготовку до зими, залишається невикористаною.

Готуються...
(RadioSvoboda.Ua)
Термін банківської позики – рівно 12 місяців. У міськвиконкомі запевняють, що відсоткова ставка буде невисока, але яка саме, не уточнюють. Як заставу доведеться використати комунальне майно – декілька нежитлових будівель, що належать місту. Кілька років тому, щоб придбати газ, доводилось закладати будівлю міськради, тому в цьогорічній ситуації влада нічого страшного не бачить. Говорить міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко:

«Не хвилюйтесь, я вважаю, нічого страшного в цьому немає. Ми набрали вже необхідні обсяги застави, щоб залучити кошти на початок опалювального сезону».

Міська влада наголошує: кредит і відсотки будуть сплачуватись вчасно, відтак об’єкти, які використають як заставу, місто не втратить, споживачі будуть розраховуватись за тепло краще, ніж торік.

Про тарифи і якість послуг з опалення поки воліють не згадувати, адже, за останніми даними, комунальне господарство міста готове до зими далеко не так, як би хотілося. Наразі відомо, що на підготовчі роботи витратили менше ніж половину запланованих коштів. В усьому винні, кажуть, складні тендерні процедури, затягують освоєння коштів на місці.

Голова профільної комісії міськради Сергій Воробйов у зволіканні з тендерами звинувачує міськвиконком, мовляв, не проводив необхідні процедури вчасно, і застерігає:

«Якщо ми не виконаємо основні заходи, які у нас закладені в тендерні процедури, то, я думаю, ми погано підготуємось до зими».

Що ж до виконавчої влади, вона поки сповнена оптимізму. Все буде гаразд, запевняє перший заступник міського голови Анатолій Крупський:

«Час ще є. До 15-го числа завершимо роботи, зараз з 558 котелень практично налаштовані 520. Головне завдання для міста зараз – отримати ліміти для початку опалювального сезону».

Де братимуть кошти на газ для продовження опалювального сезону, влада теж, як виглядає, вже знає – у населення. Говорять про наміри вдвічі підвищити тарифи на тепло і гарячу воду. Вибори позаду, можна піднімати.
XS
SM
MD
LG