Доступність посилання

ТОП новини

Центрвиборчком порахував усі 100 відсотків протоколів: до парламенту проходять Партія регіонів, БЮТ, «Наша Україна – Народна самооборона», Компартія і Блок Литвина


Партія регіонів – 34,37 %, Блок Юлії Тимошенко – 30,71 %, Блок «Наша Україна – Народна самооборона» – 14,15 %, Комуністична партія – 5,39 %, Блок Литвина – 3,96 %. Соціалістична партія має 2,86 % і таким чином не долає 3-відсотковий бар’єр. Ці результати попередні, на підставі повідомлень електронної системи «Вибори». Офіційні результати ЦВК має встановити за оригіналами протоколів до середини жовтня. У п’ятницю ввечері голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал припустив, що ці офіційні результати можна буде оголосити вже в понеділок, 8 жовтня, якщо їх не оскаржуватимуть у суді, але не став напевно прогнозувати дату оголошення офіційних результатів.


Партія регіонів – 34,37 %, Блок Юлії Тимошенко – 30,71 %, Блок «Наша Україна – Народна самооборона» – 14,15 %, Комуністична партія – 5,39 %, Блок Литвина – 3,96 %.

Соціалістична партія має 2,86 % і таким чином не долає 3-відсотковий бар’єр.

Не підтримали жодну з політичних сил 2,73 % виборців.

Ці результати попередні, на підставі повідомлень електронної системи «Вибори».

За підрахунками з цих даних, імовірна коаліція Блоку Юлії Тимошенко і Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» отримала б 228 місць – на 2 більше від мінімально можливої кількості.

Офіційні результати ЦВК має встановити за оригіналами протоколів до середини жовтня.

У п’ятницю ввечері голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал припустив, що ці офіційні результати можна буде оголосити вже в понеділок, 8 жовтня, якщо їх не оскаржуватимуть у суді, але не став напевно прогнозувати дату оголошення офіційних результатів.

Останні соті відсотка підрахованих протоколів, дані про які надійшли з Криму і на облік яких у ЦВК чекали ще в четвер, додали по одній сотій відсотка голосів Партії регіонів і забрали по одній сотій у БЮТ і «Нашої України – Народної самооборони».
XS
SM
MD
LG