Доступність посилання

ТОП новини

Арсеній Яценюк: У концепції реформування СНД врахували всі визначальні пропозиції, на яких наполягала Україна


Ідеться про надання СНД «нового імпульсу» – економічного, заявив міністр закордонних справ України в столиці Таджикистану Душанбе після засідання Ради голів держав – учасниць СНД у п’ятницю. СНД «не повинна слугувати виключно політичною парасолькою, а повинна мати визначальні економічні пріоритети», заявив він.

Ідеться про надання СНД «нового імпульсу» – економічного, заявив міністр закордонних справ України в столиці Таджикистану Душанбе після засідання Ради голів держав – учасниць СНД у п’ятницю.

СНД «не повинна слугувати виключно політичною парасолькою, а повинна мати визначальні економічні пріоритети», заявив він.

Зокрема, за словами Яценюка, на цьому саміті підтримали пропозицію України про формування зони вільної торгівлі.

Крім того, повідомив український міністр, на саміті затвердили й нові підходи до міграційної політики, що дуже важливо для України, бо левова частка незаконної міграції до неї йде саме з країн – учасниць СНД.

Яценюк представляв Україну, бо Президент Віктор Ющенко був із робочим візитом у Франції.

За повідомленням прес-служби МЗС, на саміті Україна підписала 10 документів, із них 3 з застереженнями, і схвалила 2 протокольні рішення.

Арсеній Яценюк також повідомив, що візит Президента Віктора Ющенка до Росії відбудеться після формування нового уряду України, бо в його перебігу буде необхідно змінити склад комісії «Ющенко – Путін» на тих людей, які будуть при владі.

У п’ятницю в Душанбе Яценюк зустрівся з Президентом Росії Владіміром Путіним і з низкою інших державних керівників.

Зокрема, на зустрічі з міністром закордонних справ Киргизстану Еднаном Карабаєвим Арсеній Яценюк домовився не допускати політизації переговорів про підписання протоколу про взаємний доступ до ринків товарів і послуг. Цього документа бракує Україні для можливості вступити до Світової організації торгівлі.
XS
SM
MD
LG