Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи утримує Соцпартію директор Маріупольського меткомбінату Володимир Бойко? Хто може замінити Олександра Мороза на посаді лідера СПУ? Що подобається українцям в Катерині Ющенко?


Ірина Біла Київ, 10 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Найближчим часом хліб подорожчає від 5 до 20%, а до кінця року цифра може збільшитися до 30%. Як пише газета «Діло», заходи уряду зі стримування цін на вироби з борошна перестали діяти відразу ж після виборів. Докладніше – в статті «Хліб вийшов на волю».

У цьому ж числі «Діла» коментує ціни, але вже на газ, і результати виборів глава Маріупольського меткомбінату Володимир Бойко. Найвпливовіший бізнесмен у Соцпартії, як його називає видання, переконує, що не фінансував і не збирається фінансувати СПУ. І взагалі, він не є соціалістом, а внески платить лише профспілкам. Інтерв’ю має заголовок «Позапарламентський червоний директор».

Чи розлучиться подружжя Саркозі? Відповідь цікавить не лише французів, але і «Газету 24». Відсутність першої леді Франції на публічних заходах спричинила низку припущень. Оповівши, хто з президентських дружин викликає симпатії у співгромадян чи нарікання, газетярі зазначають, що, скажімо, Людмилу Путіну часто критикують стилісти за міщанський стиль одягу. А дружину Михайла Саакашвілі поважають за те, що вона, корінна голландка, чудово опанувала грузинську мову. А серед чеснот Катерини Ющенко – вміння знайти підхід до дітей Віктора Ющенка від попереднього шлюбу.

«Соціалісти з Донецька і Севастополя хочуть заміни Мороза», - у публікації під таким заголовком «Газета по-українськи» розповідає про те, які кандидатури пропонують з регіонів на нового лідера соціалістів. Серед претендентів – Василь Волга та Василь Цушко.

Газета «Сегодня» пише, що київські будівельні аферисти не перестають «тішити» своєї винахідливістю. Спільне в усіх схемах лише одне: люди лишаються без житла і без грошей. Черговий скандал – будівництво на вулиці Сім’ї Сосніних. Про нього докладніше йдеться в статті «Еліта-Центр» №2».

Невдовзі в Україні створять докладну «Риболовну карту України», де вкажуть екологічний стан усіх водойм, популярних у рибалок. Подібна карта в країні розробляється вперше. Більше про неї розповідає газета «Голос України».
XS
SM
MD
LG