Доступність посилання

ТОП новини

Угорщина рахує своїх мільйонерів


Угорщина, 11 жовтня 2007 – (RadioSvoboda.Ua) – Європейських мільярдерів стало більше, з недавніх пір до його членів зараховують угорських багатіїв. Видання «100 найбагатших — 2007» (подібно до нещодавніх публікацій у польському «Впрості») оприлюднило список своїх багатих співвітчизників.

Оглядачі звертають увагу на те, що рівень життя в Угорщині відстає від західноєвропейського приблизно на 20 років і зарплати не найвищі в Євросоюзі. Як би воно не було, а місцеві багатії залюбки діляться таємницею свого життєвого успіху без остороги на те, що хтось інший, можливо, менш заможний та успішний, захоче попорпатися в чужому гаманці.

Всім відоме прислів’я: чому бідний — бо дурний, чому дурний — бо бідний. Серед угорських народних стереотипів, які не дають пересічній людині вирватися із зачарованого кола і спокійно спати ночами, називають звичайну обивательську заздрість до багатіїв, невимогливість до власної персони і лінощі. Подейкують, що один з найбільших багатіїв планети Білл Ґейтс працює в офісі з дев’ятої ранку до півночі. При цьому він фанатично відданий справі і вимагає такої ж ревності від своїх підлеглих.

Багаті можуть слугувати прикладом для інших

Достеменно невідомо, чи використовує подібну психологічну накачку найбагатша людина Угорщини Шандор Дем’єн, який лише в 50 разів «бідніший» від Ґейтса, але цифри свідчать про те, що статки Дем’єна у минулому році були в три рази меншими. Головний редактор угорського видання «100 найбагатших — 2007» Петер Саконі не дивується цьому, кажучи, що кожного року хтось виривається вперед, а хтось відстає. Але при цьому журналіст відзначив таку цікаву особливість: «Чимдалі більше людей в Угорщині публічно говорять про свої великі статки й позитивно ставляться до нашого списку. Мова не про те, що хтось порпається в чужих кишенях, наше завдання — оприлюднити такі історії життєвого успіху, які можуть бути повторені іншими».

Бізнесмен Ґабор Ковач посідає 17-ту позицію. Він переконаний, що здібні угорці вміють працювати не гірше, ніж на Заході: «Багато хто у нас живе інакше, ніж загал, вони можуть дозволити собі багато дорогих речей, але щоденні проблеми в них ті самі, як і в решти, адже більшу частину робочого дня вони проводять на роботі».

У списку Петера Саконі під номером 65 є соціолог Петер Колоші, який потрапив до розряду ста найздібніших угорців. Вчений, однак, не впевнений, що до реєстру дійсно потрапили всі найбагатші люди Угорщини: «Цей список передусім показує легальний приватний капітал».

Угорське видання про статки 100 найбагатших людей цієї країни перебрав ідею від американського журналу «Форбс».
XS
SM
MD
LG