Доступність посилання

ТОП новини

ЄС застерігає Туреччину від вторгнення на північ Іраку, розгляд дозволу на це вторгнення в Анкарі перенесли на наступний тиждень


Координатор зовнішньої політики Євросоюзу Хав’єр Солана заявив, що будь-яка можливість далі ускладнити становище з безпекою в Іраку «небажане». Уряд Туреччини цього ж дня, в четвер, оголосив, що подасть до парламенту офіційне прохання про дозвіл на воєнне вторгнення вже наступного тижня – можливо, в понеділок.

Координатор зовнішньої політики Євросоюзу Хав’єр Солана заявив, що будь-яка можливість далі ускладнити становище з безпекою в Іраку «небажане».

Уряд Туреччини цього ж дня, в четвер, оголосив, що подасть до парламенту офіційне прохання про дозвіл на воєнне вторгнення вже наступного тижня – можливо, в понеділок.

Спершу очікували, що прохання дозволити воєнну операцію турецького війська на півночі Іраку проти курдських повстанців подадуть уже в четвер.

Раніше Європейський Союз, як і США й Росія, вже застерігали Туреччину від такого кроку.

В Анкарі заявляють, що саме на півночі Іраку переховуються курдські сепаратисти, які звідти чинять напади на південний схід Туреччини в своїй боротьбі за відокремлення курдських територій.
XS
SM
MD
LG