Доступність посилання

ТОП новини

США не мають намірів розташовувати військові бази в Грузії та Україні


Про це міністр оборони США Роберт Ґейтс заявив у суботу в Академії Російського генерального штабу.

Про це міністр оборони США Роберт Ґейтс заявив у суботу в Академії Російського генерального штабу.

Водночас глава Пентагону скритикував Москву за продаж російської зброї Іранові та Сирії.

Держсекретар США Кондоліза Райс і міністр оборони Роберт Ґейтс у п’ятницю прибули до Росії з дводенним візитом з метою обговорити позиції щодо американських планів розташувати елементи протиракетної системи в Польщі та Чехії.

Міністр закордонних справ Росії Серґей Лавров після зустрічі в Москві із держсекретарем США Кондолізою Райс і міністром оборони Робертом Ґейтсом повідомив, США та Росії та не вдалось домовитися щодо системи протиракетної оборони у Східній Європі.

За його словами, Росія вимагає заморозити проект, а якщо США не погодяться, Росія буде змушена «нейтралізувати загрозу» національній безпеці, яку, на думку Москви, становить американська система ПРО.

Райс та Ґейтс також зустрілись із президентом Росії Владіміром Путіним, який застеріг, що Росія може вийти з американсько-російської угоди щодо ліквідації ракет малої та середньої дальності, якщо її не поширять на інші країни.

Напередодні свого візиту до Росії Кондоліза Райс заявила, що США далі зацікавлені у розгортанні систем протиракетної оборони на території Польщі та Чехії, але готові розглянути й інші пропозиції.

Матеріали до теми:

• ПРОрив чи ПРОвал? США та Росія не домовилися про розміщення систем ПРО в Польщі та Чехії • Держсекретар США та міністр оборони їдуть до Москви • До Москви прибувають зі спеціальною місією найвпливовіші діячі адміністрації президента Джорджа Буша
XS
SM
MD
LG