Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: Уже за тиждень-два може зібратися Верховна Рада 6-го скликання


Про це Президент України заявив у четвер в Лісабоні на прес-конференції, яку він провів разом із лідеркою БЮТ Юлією Тимошенко. Вони обоє взяли участь у з’їзді Європейської народної партії. Віктор Ющенко після зустрічі з лідером Португалії, яка наразі головує в ЄС, заявив, що Україна знаходить порозуміння з основних питань із більшістю своїх європейських партнерів. Під час зустрічі сторони обговорили питання євроінтеграції України. Йшлося, зокрема, про посилення підтримки українських євроінтеграційних прагнень з боку Португалії. У четвер увечері в Лісабоні розпочався дводенний саміт ЄС.


Про це Президент України заявив у четвер в Лісабоні на прес-конференції, яку він провів разом із лідеркою БЮТ Юлією Тимошенко. Вони обоє взяли участь у з’їзді Європейської народної партії.

У поїздці до Португалії Президента супроводжували: один із лідерів блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко та заступник глави Секретаріату Президента Олександр Чалий.

Президент Віктор Ющенко після зустрічі з лідером Португалії, яка наразі головує в ЄС, заявив, що Україна знаходить порозуміння з основних питань із більшістю своїх європейських партнерів.

Під час зустрічі сторони обговорили питання євроінтеграції України. Йшлося, зокрема, про посилення підтримки українських євроінтеграційних прагнень з боку Португалії.

У четвер увечері в Лісабоні розпочався дводенний саміт ЄС.

Головні дискусії проходитимуть у п’ятницю довкола «Договору про реформи», який становить собою полегшену версію Конституції ЄС.

Євросоюз уважно стежить за розвитком подій в Україні навколо створення коаліції. Про це Радіо Свобода заявила речниця Верховного представника ЄС із зовнішньої політики Хав’єра Солани Крістіна Галляк.

Вона зазначила, що ЄС хоче співпрацювати з новим українським урядом якомога тісніше і якомога швидше.

Матеріали до теми:

• Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко підтвердили у Лісабоні європейські прагнення України
XS
SM
MD
LG