Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко підтвердили у Лісабоні європейські прагнення України


Президент України і лідерка БЮТу виступили на спільній прес-конференції після закінченні з’їзду Європейської народної партії. Віктор Ющенко пояснив їхню присутність на цьому форумі: «Коли ми говоримо, чому сьогодні дві політичні сили перебувають у Лісабоні, то для цього є дві причини: тут відбувається саміт – політичний, партійний саміт, де присутні наші друзі, і ми самі є членами цієї партійної міжнародної організації. І нам дуже важливо довести у колі наших політичних партнерів наші візії, наші цінності, ті святості, які забезпечують стабілізацію в українському суспільстві».

Під час роботи з’їзду Європейської народної партії. Лісабон, 18 жовтня 2007 р.
Президент України і лідерка БЮТу виступили на спільній прес-конференції після закінченні з’їзду Європейської народної партії.

Віктор Ющенко пояснив їхню присутність на цьому форумі: «Коли ми говоримо, чому сьогодні дві політичні сили перебувають у Лісабоні, то для цього є дві причини: тут відбувається саміт – політичний, партійний саміт, де присутні наші друзі, і ми самі є членами цієї партійної міжнародної організації. І нам дуже важливо довести у колі наших політичних партнерів наші візії, наші цінності, ті святості, які забезпечують стабілізацію в українському суспільстві».

Щодо політичних перспектив в Україні Президент заявив: «В найближчий час буде проводитися робота, необхідна для підготовки першого засідання парламенту, на якому буде сформований керівний склад парламенту і уряд України».

За словами Ющенка, «Тема розколу чи роз’єднання не є характерною для українського суспільства, але вона, на жаль, характерна для українського екрану і для українського політика».

А щодо європейських перспектив Президент України повідомив: «Найближчим часом ми повинні вступити в Світову організацію торгівлі. Я сподіваюсь, що це відбудеться в цьому році. В цьому році ми повинні ратифікувати на рівні європейського парламенту, українського парламенту новий візовий режим і угоди по реадмісії».

Віктор Ющенко торкнувся й «енергетичної інтеграції» України: «Попереду на нас чекає реалізація надзвичайно цікавого, модерного як для Європи, так і, безумовно, для України енергетичного проекту Одеса-Броди і далі – Європейський Союз: проект про поставки каспійської нафти на європейський ринок. Кілька днів тому 5 держав підписали відповідну міждержавну угоду, а 6 комерційних структур підписали відповідну угоду на комерційному рівні. Зараз ми працюємо над проектом об’єднання української енергетичної системи з європейською енергетичною системою. Ми обмірковуємо перспективи використання українських підземних газових сховищ, української газотранспортної системи для стабілізації політики транзиту і поставок газу до Європи. На мій погляд, оце і є правдива інтеграція».

Президент вважає, що: «Безумовно найскладнішою і найважливішою роботою сьогодні є завершення роботи з формування поглибленої угоди Україна-Європейський Союз. Я б сказав, ми дуже оптимістичні».

«У нас є взаємні добрі новини – як для європейської спільноти, так і, я переконаний, для України в рамках усього переговорного процесу, який стосується поглибленої угоди», – наголосив Віктор Ющенко.

А лідер БЮТУ Юлія Тимошенко подякувала за запрошення на з’їзд Європейської народної партії і сказала, що учасники цієї дискусії (уже практично себе відчували членами Європейського Союзу «трішечки»: «Ми зайвий раз переконалися, що ми живемо однаковими цінностями, у нас є однакові цілі, і ми можемо дійсно стати не тільки однією партійною родиною, ми можемо розраховувати на те, що Україна стане (коли – це буде визначено часом) членом Європейської родини» .

Тимошенко подякувала Президентові Ющенку за те, що «він дав ще один колосальний шанс утворити демократичну коаліцію в Україні і сформувати уряд саме демократичним політичним силам».

«Віктор Ющенко став першим Президентом незалежної України, який сказав «ні» політичній корупції мужньо, чітко, і ми сьогодні маємо результат», – зазначила Юлія Тимошенко.

Вона також висловила сподівання: «Я думаю, ми зможемо бути прекрасними партнерами для всіх європейських країн, для Європейського Союзу як єдина злагоджена команда».
XS
SM
MD
LG