Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Хто з «Нашої України» найбільше не хоче коаліції з БЮТ? Чи контролює держава якість пального на АЗС? Де є резерв в Україні для створення нової партії?


Ірина Біла Київ, 19 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Не встигли затихнути фанфари навколо укладення угоди між БЮТ і НУ-НС, як сам цей гіпотетичний альянс опинився на межі розколу, стверджує газета «Сегодня». А першим розпочав його розхитувати один з лідерів НУ – Юрій Єхануров, якого називають головним опонентом Тимошенко. Подробиці в статті «Ніякої угоди між помаранчевими немає».

Утім, як стало відомо газеті «Діло», Юрію Єханурову в БЮТі пропонують крісло голови Держкомісії з цінних паперів. У такий спосіб там намагаються уникнути конфлікту з екс-прем’єр-міністром та його прихильниками, які невдоволені статусом «молодшого партнера» НУ-НС в коаліції, – аби лиш вони не «каламутили воду». Стаття називається «Фінансовий перерозподіл».

У цьому ж числі «Діло» стверджує, що в Україні не працює система контролю якості автомобільного пального. За 7 місяців цього року з 3,5 тисячі АЗС Держстандарт перевірив лише 120 підприємств. Результат – забраковані майже 13% перевіреного пального.

2,73 % виборців, які проголосували проти всіх на останніх виборах, - це реальна ніша для нової політичної сили, стверджує газета «День». Для порівняння: минулого року цей показник становив 1,77%. Про реальні перспективи партії «Проти всіх», а також про причини збільшення людей, котрі не підтримують жодну політичну силу, йдеться в статті «Є така партія».

«Коса відкосила від армії» – у статті під таким заголовком газета «Україна молода» розповідає про суперечності між БЮТ і НУ-НС щодо термінів переходу українського війська на професійну основу. Коментар з цього приводу газета пропонує від секретаря РНБО Івана Плюща, який наголошує, що «основоположні питання державної ваги не терплять політичної метушні і кавалерійських наскоків».

У Донецькій області нараховується понад 10 тисяч покинутих помешкань. Про те, як ним розпоряджається донецька влада і чи надає житло тим, хто його потребує, розповідає газета «Голос України» у статті «Віддам квартиру в хороші руки».
XS
SM
MD
LG