Доступність посилання

ТОП новини

Як мери міст допомагають один одному


Київ, 19 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Міські голови близько двадцяти міст України вирішили розв’язувати соціальні і побутові проблеми своїх населених пунктів, вивчаючи приклад одне одного і одне одному допомагаючи. Для цього і створили Всеукраїнський форум міст – партнерів, який патронують такі міжнародні організації, як ООН, Агентство США з міжнародного розвитку та Європейська комісія. У ці дні форум святкує першу річницю від дня свого народження.

Галичани, мешканці міста Галича, що на Прикарпатті, люблять мандрувати і навчатись корисним справам. А тоді використати набутий досвід для поліпшення життя рідного міста: наприклад, за прикладом міст Рівненщини і Житомирщини ініціюють упровадження пільг для розвитку сімейного бізнесу.

Міський голова Галича Орест Ткачик розповідає, що громада міста перетворила його у туристичну Мекку Прикарпаття, де можна побачити місця розкопок давньої столиці Галицького князівства, послухати пречудові хорові співи у храмах різних конфесій, пройтися затишними вуличками міста, смакуючи чисте повітря, що настояне на запахах Карпатських трав і квітів.

Інакша ситуація склалась у місті Рубіжному, що на Луганщині, яке вивчає соціальний досвід громад Житомирщини. Перебуваючи в Новоград-Волинському і Рівному, він побачив, які ініціативи проявляють заради добробуту і життя громади. «Для міста Рубіжного це дуже важливий досвід, тому що ми пройшли дуже велике випробування від початку розвалу містоутворюючих підприємств, і це стало основою того, щоб виживати у цих умовах, як людям знаходити собі роботу».
XS
SM
MD
LG