Доступність посилання

ТОП новини

Українських військових не відправлять до Афганістану


На засіданні Ради міністрів оборони країн Південно-східної Європи не йшлося про скерування українських військових до Афганістану. На цьому наголосив міністр оборони Анатолій Гриценко.

Зустріч Міністра оборони України Анатолія Гриценка з главою оборонного відомства США Робертом Ґейтсом 21 жовтня 2007
На засіданні Ради міністрів оборони країн Південно-східної Європи не йшлося про скерування українських військових до Афганістану.

На цьому наголосив міністр оборони Анатолій Гриценко.

За його словами, Україна приєдналась до спільних миротворчих сил і на цьому етапі може залучити до виконання миротворчої місії в Афганістані штабних офіцерів, інженерні та медичні підрозділи.

Водночас міністр оборони США Роберт Ґейтс розчарований відмовою деяких країн-членів НАТО збільшити свої контингенти в Афганістані.

«Мене не радує те, що члени Альянсу, які мають близько 2 мільйони військовослужбовців – сухопутних військ, морських піхотинців, військово-повітряних сил, моряків, – не можуть знайти скромний невеличкий ресурс для того, щоб збільшити свій внесок у миротворчу операцію в Афганістані».

За словами Ґейтса, за підсумками засідання Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи декілька країн висловили свій намір збільшити кількість своїх вояків у цій країні, але на цьому етапі через деякі складнощі вони не готові публічно про це оголосити.

Сьогодні Україна приєдналася до угоди про багатонаціональні миротворчі сили.
XS
SM
MD
LG