Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську протестують проти незаконного будівництва у центрі міста


Ярослав Гребенюк Луганськ, 25 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Луганську сьогодні знову мітингували. Зранку люди зібралися протестувати проти нецільової забудови центру. Через будівництво двори місцевих жителів затоплює щоразу, як тільки починається дощ.

Близько сотні луганців зібралися на акцію «Захистимо закон і жителів Луганщини»
(RadioSvoboda.Ua)
Близько сотні луганців зібралися на акцію «Захистимо закон і жителів Луганщини», яку проводить Координаційна Рада демократичних сил Луганщини.

Міська рада надала цю ділянку під благоустрій. Колись тут була паркова зона. Тепер 78 дерев спиляли, а на місці алей та лавок – асфальт. Орендатор планує зробити автостоянку.

Координатор акції протесту Олена Бережна наголошує: «Із точки зору права, це чистий “бєспрєдєл” та беззаконня. Коли земля виділяється під благоустрій – це значить для посадки дерев, облаштування парку. Ви бачите заасфальтовану повністю землю, тут порубали дерева. І органи нагляду, прокуратури, міліції, котрі мають реагувати на такі факти, роблять усе, щоб продовжувалось це будівництво. І навпаки, здійснюють тиск на людей, які пишуть скарги».

Двори заливає навіть під час слабкого дощу

Люди скаржаться на забудову не тільки через любов до природи. Поруч із майбутньою стоянкою – острівок приватного сектору в центрі міста, вузенька вулиця над яром. Після того, як майданчик спланували та укріпили з боків, двори стало заливати навіть під час слабкого дощу.

Що буде, коли задощить по-справжньому, люди навіть уявити бояться. Справа у тому, що орендатори не подумали про дренаж.

Житель Геннадій Бондаренко: «У підвалах води з головою»
(RadioSvoboda.Ua)
Луганець Геннадій Бондаренко зазначив: «Я народився у цьому районі. Раніше тут хоч якось вода стікала, наразі перегородили стік. От жінка скаржилась: тільки-но туалети вичистили (а це великих грошей коштує, десь гривень зі 120), а з першим дощем всі вигрібні ями знову залило! І у підвалах води з головою. Тому що це маленька вуличка, яка стала ще вужчою, і природного водовідводу тепер тут немає».

«Тільки сліпий чи дурний міг не розуміти...»

До протестувальників приєднались і екологи. Голова обласної екологічної організації Валерій Денщик наголошує, що будівництвом порушений природний ландшафт.

Еколог Валерій Денщик: «Тільки сліпий чи дурний міг таке зробити!»
(RadioSvoboda.Ua)
Валерій Денщик: «Фактично тут був природний ландшафт. Тут була балка, причому вона була облагороджена – отут паркова зона була. Це була балка, до якої вода з цієї вулиці стікала. А тепер тут збудували дамбу! Тільки сліпий чи дурний міг не розуміти, що тут щось з водою відбуватиметься!»

Необов’язково дурний, можливо, просто невідповідальний,байдужий до людей. Знищило парк та побудувало дамбу товариство з обмеженою відповідальністю «Ремпобуттехніка», яке належить народному депутатові від Партії регіонів Володимирові Ландику. Саме його заступництвом пояснюють мітингувальники бездіяльність міської влади та контрольних служб.

На акції ухвалили звернення до Генеральної прокуратури із закликом перевірити законність будівництва та дати оцінку бездіяльності місцевої прокуратури. Також вони вимагають повернути земельну ділянку в комунальну власність та організувати парк відпочинку.
XS
SM
MD
LG