Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: Україна ще не дозріла до референдуму про НАТО


Президент Віктор Ющенко заявив, що питання про членство України в НАТО не буде виноситися на референдум у найближчі роки.


Президент Віктор Ющенко заявив, що питання про членство України в НАТО не буде виноситися на референдум у найближчі роки.

Про це він сказав журналістам у суботу після церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата з нагоди 63-ї річниці звільнення України від фашистських загарбників.

"Говорячи про формальне членство або нечлество, це тема, яка буде адресована нації, і нація дасть акцепт (згоду), тільки це буде не через один, не через два, а через багато років, тоді, коли Україна дозріє до такої відповіді і такого питання", - підкреслив Ющенко.

Перед цим президент згадав про три можливі для України моделі політики безпеки. Перша модель, за його словами - це біполярний світ, "який шкодить будь-якій державі", друга – позаблоковий статус, хоча, за словами президента, "сьогодні жодна країна у світі не в змозі забезпечити свою безпеку". Третій варіант політики безпеки - це європейська модель колективної безпеки, яка президентові здається найбільш прийнятною.

Раніше президент заявляв, що питання про членство України в НАТО буде вирішуватися через референдум.

Як відомо, Партія регіонів зібрала підписи громадян для оголошення референдуму, одне з питань якого звучить: "Чи згодні Ви, щоб Україна була державою, що не бере участь у військових блоках?", повідомляє "УП".
XS
SM
MD
LG