Доступність посилання

ТОП новини

Білий Дім відхилив заяву голови МАГАТЕ про брак доказів, що Іран прагне заволодіти ядерною зброєю


Раніше цього ж дня міністр оборони Франції Ерве Морен сказав, що його країна та інші мають інформацію, яка спростовує заяву директора Міжнародної агенції з атомної енергії. У понеділок і міністр закордонних справ Ізраїлю Ціпі Лівні розкритикувала керівника МАГАТЕ за його заяву.

Мохамед Ель-Барадей у неділю також звинуватив американських лідерів, що вони «підливають олії у вогонь», загострюючи свою позицію щодо Ірану.

У відповідь представник Держдепартаменту США Дана Періно заявила в понеділок, що Іран, як відомо, займається збагаченням урану і для цього, за її словами, є тільки одне пояснення – прагнення отримати ядерну бомбу.

Раніше цього ж дня міністр оборони Франції Ерве Морен сказав, що його країна та інші мають інформацію, яка спростовує заяву директора Міжнародної агенції з атомної енергії.

У понеділок і міністр закордонних справ Ізраїлю Ціпі Лівні розкритикувала керівника МАГАТЕ за його заяву про відсутність доказів створення Іраном ядерної зброї і закликала Китай підтримати нові санкції ООН проти Ірану.

Китай має право вето у Раді Безпеки ООН і не підтримує ідею ширших санкцій.

У понеділок у Тегерані перебуває заступник директора Міжнародної агенції з атомної енергії Оллі Хейнонен, який має зустрітись із іранськими посадовцями щодо ядерної програми країни.

Ці переговори – частина угоди між МАГАТЕ та Іраном щодо співпраці у вирішенні іранського ядерного питання.

За результатами зустрічі укладуть звіт, який оприлюднять у середині листопада.
XS
SM
MD
LG