Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Скільки побутових відходів викидає щороку кожен українець? Які країни найчастіше застосовують смертну кару? Де будуть навчати вищій освіті професійних охоронців?


Ірина Іваніца Київ, 30 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Україна поступово перетворюється у велике звалище сміття, стверджує газета «Вечірні вісті». Щорічно кожен житель країни «викидає у світ» по 300 кг побутових відходів, із котрих лише 10% переробляється на вторсировину. У 90% залишку є два шляхи – його або спалюють, або ж викидають на звалище. Але згодом вивозити сміття стане просто нікуди. Більше з проблемою накопичення і переробки відходів можна ознайомитись зі статті «Сміттєвий вітер накрив Україну».

«Візантійський стиль в українській політиці може призвести до того, що не буде ніякої коаліції», – на цьому в газеті «Экономические известия» наголошує Тарас Стецьків. А ще політик від «Нашої України-Народної самооборони» переконує, що його політична сила могла б набрати на нинішніх виборах до 20% голосів, якби побудувала свою кампанію на образі чинного Президента Віктора Ющенка.

146 держав відмовилися від смертної кари. Водночас 51 продовжує застосовувати «узаконене вбивство». Очолили цей «чорний список» Китай, Іран і Пакистан. Лише минулого року, як інформує газета «Діло», вирок здійснювався 5 тисяч 628 разів. Про це йдеться в статті «Шість тисяч «законних смертей».

«Газета 24» розповідає про поширення в Україні курсів, де навчають, як вийти заміж за мільйонера. Про те, чому там вчать і як до практичних наречених ставляться самі багатії, йдеться в статті «Черга в золоту клітку».

Президента Білорусі Олександра Лукашенка охороняють українські майстри спорту. Як інформує газета «Факти», не виключено, що в країні незабаром з’явиться вищий навчальний заклад з підготовки професійних охоронців високопосадових осіб.

На сході Африки найчастіше, ніж будь-де у світі з’являються близнюки. Особливо багато їх у Нігерії, де навіть назвали певну місцевість «Країною близнюків». Вчені пояснюють цей феномен особливістю харчування. Що треба їсти, аби збільшити ймовірність мати близнюків переповідає газета «День».
XS
SM
MD
LG