Доступність посилання

ТОП новини

Колишнього міністра оборони Грузії Іраклі Окруашвілі тимчасово вислали з країни, стверджує опозиція; за словами влади, він сам попросився на лікування


За словами адвоката, поночі в четвер Окруашвілі вручили паспорт із французькою візою, а за якийсь час колишній міністр зателефонував їй уже з Мюнхена. Речник міністерства внутрішніх справ заявив, що про примусову депортацію Іраклі Окруашвілі не може бути й мови.

Як заявила адвокат Ека Беселія, увечері в середу вона зустрічалася з екс-міністром, і він повідомив про свій намір брати участь у мітингу опозиції, що має відбутись у п’ятницю.

За словами адвоката, поночі в четвер Окруашвілі вручили паспорт із французькою візою, а за якийсь час колишній міністр зателефонував їй уже з Мюнхена.

Так само інший опозиціонер, колишній міністр із урегулювання конфліктів Ґіорґі Хаїндрава заявив, що в ніч на четвер спецслужби вивезли Окруашвілі до німецького Мюнхена.

За версією грузинської влади, колишній міністр виїхав до Мюнхена на лікування – яке саме, не уточнюють.

Речник міністерства внутрішніх справ Шота Утіашвілі заявив, що про примусову депортацію Іраклі Окруашвілі не може бути й мови – той сам попросив відпустити його на лікування.

Водночас, за інформацією кореспондента Радіо Свобода, наразі Окруашвілі перебуває у Франції.

Родина екс-міністра залишилася в Тбілісі.

За словами опозиції, родину залишили як заручників. Речник МВС заявляє, що члени родини Окруашвілі – вільні люди і мають право будь-коли виїхати з країни.

Іраклі Окруашвілі, колишній соратник Президента Грузії Михеїла Саакашвілі, арештували по тому, як він наприкінці вересня оголосив, що створює опозиційну партію, і звинуватив Президента в спробі фізично знищити опонентів.

Звинувачений у корупції, відмиванні грошей, зловживанні владою і службовій недбалості, Окруашвілі на слідстві частково визнав свою вину і відмовився від своїх слів на адресу Президента, після чого вийшов із в’язниці під заставу на суму в близько 6 мільйонів доларів.
XS
SM
MD
LG