Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську на опалювання витрачають однакові суми і при –25° , і при +10°?


Ярослав Гребенюк Луганськ, 1 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Луганську пікетували сесію міської ради: люди прийшли підтримати мера у його добрих починаннях, про які сам він, схоже, забув. Мерові нагадали, що він обіцяв привести тарифи на опалювання «у відповідність із реальними витратами». Себто зменшити.

Мер Луганська Кравченко вважає, що «все іде по плану»
(RadioSvoboda.Ua)
Близько півсотні людей прийшли до входу Луганської міськради з плакатами: «Кравченко, де гроші за минулу теплу зиму?» Організувала акцію міська громадська організація «Громадська комунальна самооборона».

Один із лідерів організації Ігор Бразовський нагадує: «Мер неодноразово казав: „Ми тарифи піднімаємо, але ж ми робитимемо з «Теплокомуненерго» перерозрахунки. Якщо зима буде тепла, перерахуємо і повернемо людям гроші“. Ми це прекрасно пам’ятаємо.Ось уже почався новий опалювальний сезон. А де ж гроші за минулу теплу зиму? Це цікавить усіх».

Міський голова обіцяв перерахувати витрати спочатку до Нового року, потім після закінчення опалювального сезону. Але цього він так і не зробив.

Під час пікету організатори збирали підписи під зверненням до мера. Вони вимагали або дотриматися слова, або підтвердити примарність власних обіцянок.

У пікеті пліч-о-пліч стояли представники «Нашої України», БЮТ та Партії регіонів, до лав котрої належить і мер Сергій Кравченко та більшість депутатів міськради.

Перерахунок ніби й був. Але який?

Поспілкуватися з маніфестантами з мерії ніхто не вийшов. Проте в інтерв’ю керівник міста повідомив, що насправді тепловики перерахунки проводили.

«Перерахунки, які ми обіцяли, ми зробили! Міське „Теплокомуненерго“ провело перерахунки на 15 мільйонів гривень і ЖЕКи – майже на 5 мільйонів. Ми про це вже звітувались. Якщо „Комунальна самооборона“ вважає, що ми щось не врахували, треба сісти разом та ще раз подивитись, що там не так, що їх не задовольнило», – каже мер Луганська Сергій Кравченко.

Разом подивитись є на що. Факт перерахунків тепловиків «Громадська комунальна самооборона» і не спростовує. Однак пікетувальники вимагали іншого, наголошує секретар громадського об’єднання Сергій Морозов.

«Вони перерахували багатьом: там, де не опалювалося, заяви люди подавали, там, де не було нормальних умов – батареї холодні або ледь теплі, – вони перерахували сплату за ненадані послуги! А треба перерахувати розмір сплати! Тарифи розраховані на зиму, на –25°! Якщо температура на вулиці плюсова, то норма витрат стає удвічі меншою. Є різниця: тариф 4,50 – і дай людям 2,25 сплачувати», – каже Сергій Морозов.

Власне рух «Громадська комунальна самооборона» народився після торішнього підвищення тарифів. Активісти наполягали, що тарифи економічно необґрунтовані.

Суд із комунальниками триває й дотепер. А тим часом міська влада почала готувати луганців до нового підвищення цін на послуги житлокомунгоспу з Нового року.

Матеріали до теми:

• А ти заплатив за тепло? У Донецьку з приватними неплатниками комунальних послуг стали боротися через суди • Зима і опалення. Чи мерзнутимить закарпатці? • Холодно. Чи буде тепло в оселях українців? • На Рівненщині та Волині змінюють стандарти соціальних послуг
XS
SM
MD
LG