Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Коли Блок Литвина розпочне переговори щодо створення коаліції? Яким українським політикам довіряє художник Іван Марчук? Чи багато в салі холестерину?


Ірина Біла Київ, 2 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Незважаючи на те, що незабаром стартує робота новообраної Верховної Ради, Блок Литвина досі не виявив чіткої позиції щодо участі в коаліції. Там кажуть, що взяли паузу і що підуть на переговори тільки після того, як запрацює новий парламент. Керівник виборчого штабу Блоку Литвина Ігор Шаров у газеті «Україна молода» натякає, що найоптимальнішим варіантом є коаліція, де буде представлена «вся Україна».

У 270 мільйонів доларів обійдеться Україні створення культурно-художнього комплексу «Мистецький арсенал». За ці кошти, як інформує газета «Діло», буде споруджено 110 тисяч квадратних метрів приміщень комплексу. Про те, хто його розробляв, хто будує і чим будуть наповнювати, йдеться в статті «Мільярд за музей».

«Треба, щоб сюди прийшли Піночети й навели порядок», – так у «Газеті по-українськи» твердить художник і скульптор Іван Марчук. Митець переконаний, що нині національну культуру нищить «попса» і що одна з найгірших рис українців – заздрість. Щодо політиків, то найбільше художник довіряє першій п’ятірці «Нашої України» і Олегу Тягнибоку.

Приток рухливих мізків сьогодні конче потрібен українському телебаченню, стверджує дописувач газети «День». Автор статті переконаний, що лише молоді та креативні люди зможуть змінити вітчизняне телебачення, яке сьогодні розраховане, здебільшого, на домогосподарок.

Про користь сала розповідає газета «Голос України». Автор статті спростовує твердження, що улюблений продукт українців містить холестерин. Скажімо, в салі його міститься набагато менше, аніж у курячому м’ясі, надто ж – у риб’ячих жирах. Разом з тим у ньому є всі необхідні амінокислоти. Свіже сало зберігає всі свої біологічно цінні якості, не пошкоджені й не знищені грубою переробкою. Сучасною медициною встановлено, що сало сприяє виведенню з організму радіонуклідів і тому рекомендується з профілактичною метою, щоденно його споживати жінкам по 50 грамів, а чоловікам – по 70. Стаття називається «В аптеку по... сало».
XS
SM
MD
LG