Доступність посилання

ТОП новини

В’ячеслав Кириленко: всі депутати від блоку «Наша Україна – Народна самооборона» підпишуть зобов’язання про створення коаліції з БЮТ


Поки що не підписали зобов’язання про входження до однойменної фракції та створення коаліції з БЮТ троє представників «Нашої України – Народної самооборони».

«Ми більш ніж упевнені, що в день офіційного юридичного підписання угоди про коаліцію демократичних сил 72 народні депутати від блоку «Наша Україна – Народна самооборона» поставлять свої підписи, й демократична коаліція буде мати 228 депутатів», – вважає один із лідерів блоку «Наша Україна – Народна самооборона».

Поки що не підписали зобов’язання про входження до однойменної фракції та створення коаліції з БЮТ троє представників «Нашої України – Народної самооборони».

Представниця блоку Ксенія Ляпіна в інтерв’ю Радіо Свобода заявила, що члени блоку «Наша Україна – Народна самооборона», які ще не поставили своїх підписів під коаліційною угодою з БЮТ, зроблять це у понеділок.

За її словами, двоє з трьох, хто не підписався – Василь Петьовка та Ігор Кріль, – зробили заяви, що вони просто не встигли і в понеділок підпишуть, і навіть образилися, що їхні прізвища опублікували.

«Пан Петьовка перебуває у довгому відрядженні, а пан Кріль просто підтримав його, щоб він не залишився один», – сказала Ляпіна.

Не з’ясована позиція однієї людини – Івана Плюща. «Але це дуже поважна людина, я думаю, що він пояснить свою позицію», – сказала представниця блоку «Наша Україна – Народна самооборона».

Раніше зауваження до документу висловлював «нунсівець» Юрій Єхануров, але він таки поставив свій підпис.

Президент Віктор Ющенко закликав усіх депутатів цих блоків якнайшвидше підписати угоду про створення «демократичної» коаліції.

БЮТ та НУНС оголосили про створення коаліції у Верховній Раді шостого скликання.

Загалом за їхніми списками до парламенту пройшли 228 депутатів. Мінімальна кількість, необхідна для формування більшості, – 226.
XS
SM
MD
LG