Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України закликає посла Росії утримуватися від висловлювань, що можуть негативно вплинути на розвиток відносин двох країн


МЗС наголошує, що українські політичні та наукові еліти, як і громадськість, спроможні самостійно і без додаткових коментарів, базованих на ідеологічних та стереотипних засадах, кваліфікувати історико-суспільні явища свого народу. В інтерв’ю газеті «Время новостей» посол Російської федерації Віктор Черномирдін висловив негативне ставлення до ініціатив офіційно визнати УПА воюючою стороною у Другій світовій війні та негативне ставлення до особистої ініціативи Президента України Віктора Ющенка ввести кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору.


Про це йдеться у коментарі прес-служби Міністерства закордонних справ України.

«У зв’язку з оціночними висловлюваннями Посла Російської Федерації в Україні В.Чорномирдіна щодо воїнів УПА та Голодомору 1932-33 років в інтерв’ю газеті „Время новостей” від 02.11.2007 р. МЗС України наголошує, що надання експертних узагальнень з питань минулого країни та її внутрішньополітичного життя не відповідає усталеній дипломатичній практиці» – мовиться у документі МЗС України.

МЗС наголошує, що українські політичні та наукові еліти, як і громадськість, спроможні самостійно і без додаткових коментарів, базованих на ідеологічних та стереотипних засадах, кваліфікувати історико-суспільні явища свого народу.

Водночас МЗС України закликає утримуватися від висловлювань та дій, які можуть мати негативний вплив на розвиток добросусідських відносин України з Російською Федерацією.
Посол Російської федерації Віктор Черномирдін


В інтерв’ю газеті «Время новостей» від 2 листопада 2007 р. Посол Російської федерації Віктор Черномирдін висловив негативне ставлення до ініціатив офіційно визнати УПА воюючою стороною у Другій світовій війні та негативне ставлення до особистої ініціативи Президента України Віктора Ющенка ввести кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору.

Матеріал до теми:

• Президент України утворив Оргкомітет для відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів

• Верховна Рада визнала Голодомор 1932-33 років в Україні геноцидом

• Геноцид, який прагли і прагнуть приховати: пам’ять про Голодомор в Україні і світі

• ЮНЕСКО ухвалила резолюцію про вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні

• У Києві пройшла панахида за розстріляним 70 років тому Соловецьким етапом
XS
SM
MD
LG