Доступність посилання

ТОП новини

Україна не може розраховувати на швидку екстрадицію підозрюваного в організації афери з «Еліта-центр»


Так на запитання Радіо Свобода відповів координатор міжнародного проекту зі співпраці у галузі криміналістики Саймон Регіт. Це питання наразі розглядають генеральні прокуратури України і Швейцарії.

Так на запитання Радіо Свобода відповів координатор міжнародного проекту зі співпраці у галузі криміналістики Саймон Регіс.

«Тривалість процесу екстрадиції залежить від того, з якої держави надходить запит на переведення заарештованого, до якої країни мають повертати людину. І наскільки обґрунтованими є звинувачення цієї людини у скоєних злочинах. Реально відомі приклади, що екстрадиція тривала і шість місяців, і три роки. З власного досвіду пригадую процес екстрадиції між Великобританією і Францією, який тривав десять років», – повідомив фахівець.

Підозрюваного у шахрайстві на українському ринку нерухомості Олександра Волконського затримали минулого тижня в Швейцарії.

Наразі українська та швейцарська генеральні прокуратури розглядають питання його екстрадиції.

Від будівельної афери «Еліта-центр» потерпіли понад тисячу людей.

Минулого року комітет інвесторів «Еліта-центр» заявив про розкрадання керівництвом компанії понад 100 мільйонів доларів, інвестованих у будівництво житла.
XS
SM
MD
LG