Доступність посилання

ТОП новини

Українки, яких раніше зобов’язали виїхати з Польщі, можуть залишитися на території цієї країни – почесний консул України в Щецині


Прикордонна служба Польщі раніше зобов’язала понад 70 громадянок України залишити територію країни.

Як заявив Генрик Колодзій агентству «Українські новини», він обговорив ситуацію з представниками прикордонної служби, санітарної служби, інспекції праці адміністрації Поморського воєводства та місцевої влади Польщі.

Польська влада погодилася дозволити 67 українкам залишитися в Польщі, стверджує почесний консул України.

Підставою для такого рішення стало пояснення Міністерства праці й соціальної політики Польщі, за яким українки не порушували трудове законодавство.

Саме за порушення цього законодавства прикордонна служба Польщі раніше зобов’язала понад 70 громадянок України залишити територію країни.

Шість жінок уже виконали цю вимогу і повернулися в Україну.

Раніше прикордонна служба Польщі заявила, що жінки працювали на виробництві, а у візах мали дозвіл на сільськогосподарські роботи.

Водночас із липня цього року Польща дозволила громадянам України, Білорусі й Росії працювати в країні без офіційного дозволу протягом 3 місяців у всіх сферах економіки. Раніше такий режим діяв тільки для працівників у сільськогосподарській сфері.
XS
SM
MD
LG