Доступність посилання

ТОП новини

У Львові під час мітингу з нагоди 90-річчя так званої жовтневої революції арештували 5 людей


Правоохоронці затримали 5 прихильників Всеукраїнського об’єднання «Свобода» за порушення громадського порядку під час мітингу комуністів, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.


Правоохоронці затримали 5 прихильників Всеукраїнського об’єднання «Свобода» за порушення громадського порядку під час мітингу комуністів, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Напередодні керівники об’єднання «Свобода» заявили, що їхня політична сила перешкодить комуністам і соціалістам проводити мітинг 7 листопада.

Біля монументу слави сьогодні зібрались близько 50 прихильників від «Свободи». Вони скандували «Ганьба комуністам», «Геть зі Львова комуністів».

Коли представники від СПУ та КПУ, а загалом їх зібралось близько півсотні осіб, покладали квіти до пам’ятника, прихильники «Свободи» закидали їх яйцями. Потім почалась шарпанини поміж людьми.

За хуліганські дії правоохоронці затримали 5 осіб від Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Депутат міськради Василь Павлюк вимагав звільнення однопартійців і заявив, що його політична сила починає акцію протесту під стінами управління внутрішніх справ за те, що до нього, як депутата, міліціонери застосували силу.

Заступник начальника УМВС у Львівській області Василь Дитюк сказав Радіо Свобода, що заявка на участь у мітингу була подана на 500 осіб від трьох партій і відповідно виставили наряди міліції. Щодо побиття депутата Василь Дитюк заявив: «Не можна сказати, що його взагалі хтось побив. Це просто голосні заяви, зроблені на чистих емоціях».

Після півгодини мітинг завершився вигуками «Слава жовтневій революції» з боку лівих і гімном України зі сторони правих сил.

Тим часом у столиці України суд обмежив проведення заходів до річниці так званої «жовтневої революції», які запланували Компартія та об’єднання «Свобода».

Згідно з ухвалою суду, КПУ має право провести мітинг на площі перед метро «Арсенальна» та, при бажанні, спуститися колонами до Європейської площі, але не має права йти до пам’ятника Леніну Хрещатиком.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» подавало заявку на проведення акції на майдані Незалежності. Тепер, після рішення суду, ця організація взагалі сьогодні не може проводити жодних заходів.
XS
SM
MD
LG