Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ і НУ-НС: Перше засідання новообраного парламенту треба провести до 20 листопада


На думку голови політради блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслава Кириленка, зволікання з початком роботи нового парламенту негативно впливає на українську економіку. Засідання робочої групи з підготовки першої сесії новообраної Верховної Ради переносили вже двічі. У середу в роботі групи з підготовки першого засідання новообраної Верховної Ради оголосили перерву, щоб продовжити його в четвер. Представники Партії регіонів, Компартії i Блоку Литвина на нього не прийшли. У вівторок «регіонали» відмовились брати участь у засіданні, аргументуючи це тим, що депутати від цієї сили ще не зареєстровані ЦВК.


На думку голови політради блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслава Кириленка, зволікання з початком роботи нового парламенту негативно впливає на українську економіку.

«Ми й надалі займаємо спільну позицію разом із Блоком Юлії Тимошенко щодо якомога швидшого скликання першого засідання Верховної Ради VI скликання. Ми орієнтуємося на 20 листопада як крайній термін. Якщо нам вдасться переконати Партію регіонів, комуністів і Блок Литвина, що є доцільність і можливість зібратися, наприклад, 15 листопада, ми будемо вітати такі рішення з їхнього боку», – заявив лідер НУ-НС.

Засідання робочої групи з підготовки першої сесії новообраної Верховної Ради переносили вже двічі.

У середу в роботі групи з підготовки першого засідання новообраної Верховної Ради оголосили перерву, щоб продовжити його в четвер.

Як повідомив спікер парламенту V скликання Олександр Мороз, який має відкривати засідання групи, представники Партії регіонів, Компартії i Блоку Литвина на нього не прийшли.

У повному складі були присутні представники блоку «Наша Україна – Народна самооборона» i Блоку Юлії Тимошенко, які становлять рівно половину членів групи.

У вівторок «регіонали» відмовились брати участь у засіданні, аргументуючи це тим, що депутати від цієї сили ще не зареєстровані ЦВК.

Представники КПУ і Блоку Литвина також залишили засідання невдовзі після його початку, і на ньому не стало кворуму. Тому жодних суттєвих рішень на вівторковому зібранні не ухвалили.

У БЮТ тоді заявили, що готові проводити засідання робочої групи і без Партії регіонів.

А лідерка блоку Юлія Тимошенко говорила, що БЮТ і НУ-НС із часом розпочнуть і засідання Верховної Ради VI скликання навіть за участі самих лише блоків її імені та «Наша Україна – Народна самооборона», якщо представники інших політичних сил не приєднаються вчасно до роботи нового парламенту.

Термін подання до Центрвиборчкому документів для реєстрації народних депутатів завершується наступного тижня.
XS
SM
MD
LG