Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чому Партія регіонів не здає документів до ЦВК? На що спроможні сьогодні впливати профспілки? Скільки коштуватиме дозвіл «відкупитися» від армії?


Ірина Біла Київ, 8 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Чому Партія регіонів не здає документи до ЦВК? Чи не навмисно затягує час? З цими запитаннями «Газета 24» звернулася до регіонала Юрія Мірошниченка. Він запевнив, що його партії невигідно відтягувати час. Бо чим швидше буде скликане перше засідання, тим скорше почне формуватися коаліція на основі Партії регіонів. А документи не здаються – бо така вже слов’янська звичка – все лишати на останній день, переконаний Юрій Мірошниченко. Інтерв’ю називається «Рятувати демократію сьогодні не потрібно».

«Хоч би де ми працювали, в опозиції чи коаліції, ми будемо ефективними», - переконує читачів газети «День» інший регіонал - Володимир Вечерко. Він переконаний, що керівники Партії регіонів, БЮТ і «НУ-НС» приречені на компроміс. До того ж в них багато спільного, але вони, на думку депутата, з огляду на особисте «Я» та партійний рейтинг не хочуть говорити про це вголос.

Український профспілковий рух переживає затяжний процес реформування, і говорити про силу профспілок поки що рано. Як стверджує газета «Економические известия» – наразі профспілки можуть впливати хіба що на вигляд з чиновницького вікна, але не на економіку країни. Стаття називається «Бастувати не можна працювати».

Депутати пропонують дозволити чоловікам, котрі працюють, офіційно відкупитися від армії. Сума компенсації може сягнути тисячі гривень за кожен місяць служби. Про це розповідає газета «Факти» у рубриці «Дзвінка монета».

Сьогодні в повітрі великих міст «літає» мало не вся таблиця Менделєєва — починаючи від банального вуглекислого газу, пилу й сажі, закінчуючи формальдегідом, діоксидом сірки та сполуками свинцю. А концентрований смог нагороджує мешканців міст цілим букетом захворювань. Але, як стверджує газета «Україна молода», дихають таким повітрям не лише мешканці промислових гігантів. За підрахунками газетярів – насправді екологічно чистих «клаптиків землі» в Україні лише вісім.
XS
SM
MD
LG