Доступність посилання

ТОП новини

Розпочалася акція «Велика листопадова книжкова революція»


Ця акція присвячена Дню української писемності, який відзначають завтра. Мета акції у великих містах України з цієї нагоди – довести власникам книгарень, що попит на українськомовну літературу існує.

Ця акція присвячена Дню української писемності, який відзначають завтра.

Мета акції у великих містах України з цієї нагоди – довести власникам книгарень, що попит на українськомовну літературу існує.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода в Луганську, «Велика листопадова книжкова революція» почалася з «флеш-мобу», бо сама акція запланована як «флеш-моб», тобто скоординовані дії учасників з метою привернути увагу.

Гасло акції – «Покладемо край культурному імеріалізмові!» Хлопці та дівчата заходили до книжкових крамниць, де книжки українською мовою зберігалися десь на нижніх полицях, та переносили їх на видноту.

Координатор акції у Луганську Ярослав Мінкін із літературної групи «Стан» розповів Радіо Свобода: «Українська література знаходиться у найтемнішому куті зали, отже, ми вирішили взяти книжку Андруховича і перенести її до полиці «Бестселери», бо ця книга варта того, щоб стояти на красному місці. Звісно, продавці заважали нам, але нам усе вдалося».

Акція задекларована як всеукраїнська і відбувається переважно у російськомовних містах: Дніпропетровську, Донецьку, Запоріжжі, Луганську, Полтаві, Харкові, Херсоні, а також у Києві.

Прихильники української книги координувалися також в інтернеті, через мережу так званих «живих журналів».
XS
SM
MD
LG