Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство внутрішніх справ готується до завтрашніх акцій кримських татар у Сімферополі


Спецназ застосовуватимуть лише в разі порушень правопорядку, запевнив речник МВС Костянтин Стогній.

Спецназ застосовуватимуть лише в разі порушень правопорядку, запевнив речник МВС Костянтин Стогній: «Охорона громадського порядку - це основна функція міліції. Тому охороняти громадський спокій ми будемо у нормальному режимі. Будуть потрібні додаткові заходи – будуть будь-які законні додаткові заходи з встановлення спокою на цій території. Якщо будуть пляшки із запалювальною сумішшю чи стрілятимуть один в одного то звісно застосовуватимуться спецпідрозділи. Якщо ж нічого такого не буде, то і спец підрозділи не застосовуватимуться. Міліція буде просто патрулювати місце проведення мітингу та розташування наметів».

Натомість, голова Меджлісу кримсько-татарського народу Мустафа Джемильов запевнив Радіо Свобода, що всі акції, які проводить Меджліс проходитимуть виключно у правовому полі.

Наразі Мустафа Джемільов обговорює конфлікт навколо знесення об’єктів торгівлі кримських татар на Ай-Петрі з віце-прем’єром Олександром Кузьмуком і спікером кримського парламенту Анатолієм Гриценком.

Тим часом кількість наметів, встановлених кримськими татарами в центрі Сімферополя, зросла до 10. Репатріанти продовжують протестувати проти жорстоких дій правоохоронців щодо їхніх співвітчизників.
XS
SM
MD
LG