Доступність посилання

ТОП новини

У північно-східній частині Чорного моря зазнали аварії щонайменше 10 суден, близько 20 моряків зникли безвісти


Про потерпілих громадян України не повідомляють. У рятувальних операціях у Чорному морі беруть участь українські буксири і катери Прикордонної служби. У всіх портах України оголосили підвищену готовність до рятувальних дій і ліквідації наслідків аварії танкера з мазутом. Рятуванню перешкоджає буревій і сильний шторм.

Про потерпілих громадян України не повідомляють.

Поблизу Севастополя затонуло судно «Хадж-Ізмаїл» під грузинським прапором і з екіпажем із сирійців, суданців і єгиптян. Із нього врятувалися двоє моряків-сирійців; доля решти 15 членів екіпажу досі не відома.

У Судацькому регіоні сіло на мілину біля берега судно «Вера Волошина», його екіпаж зняли на сушу.

Поблизу Керчі зірвало з якоря баржу з 3 тисячами тон мазуту, на ній двоє членів екіпажу, і ще одну баржу з мазутом; обидві сіли на мілину біля острова Коса Тузла.

Російський танкер «Волгонєфть-130» (за іншими даними, «Волгонєфть-139») із 4 тисячами тон мазуту розколовся навпіл у Керченській протоці. Щонайменше 1 тисяча тон мазуту вже витекла в море. Його екіпаж, 13 осіб, не потерпів, їх доставили на сушу.

У російському порту Кавказ на російському боці Керченської протоки затонули три судна, всі з вантажем сірки. Екіпаж «Вольногорська», 8 осіб, та екіпаж «Ковеля», 11 осіб, урятували. Екіпаж «Нахічевані» опинився в відкритому морі, тільки 6 моряків, за даними МНС України, наразі підібрав український буксир, пошуки решти 5 тривають за складних умов, їхня доля ще не відома.

Поблизу російського порту Новоросійськ викинуло на мілину грузинське й турецьке судна; ще одне турецьке судно сіло на мілину біля Геленджика в Росії.

У рятувальних операціях у Чорному морі беруть участь українські буксири і катери Прикордонної служби.

У всіх портах України оголосили підвищену готовність до рятувальних дій і ліквідації наслідків аварії танкера з мазутом.

Україна надіслала до місця аварії спеціальні катери, які мають обгородити розлитий по поверхні води мазут і зібрати його, наскільки це дозволить шторм.

Президент України звернувся до Прем’єр-міністра з проханням вжити негайних заходів для подолання наслідків стихійного лиха й при цьому взяти під особливий контроль екологічний стан.

Для координування рятувальних робіт до району Керченської протоки вирушили міністр надзвичайних ситуацій України Нестор Шуфрич і заступник міністра транспорту і зв’язку України Валентин Касапчук.

Рятуванню перешкоджає буревій і сильний шторм. Сила вітру подекуди сягала 34 метрів за секунду, висота хвиль – до 8 метрів.
XS
SM
MD
LG