Доступність посилання

ТОП новини

Рятувальники наразі шукають на дні моря поблизу Криму контейнери з сіркою з затонулих у неділю суден


Сьогодні зранку вітер трохи вщух і нафтозбірні судна підійшли до берегів острова Коса Тузла і збирають також мазут, який вилився з затонулого в неділю танкера.

Екологи кажуть: якщо сірка закрита в металевих ємностях, так, як її мали перевозити, то її можна буде потім дістати, оскільки вона не мала б мати контакту з водою. Але якщо в результаті аварії сірка висиплеться на дно, то підняти її буде дуже складно. В цьому випадку загине риба і рослини, це буде вже екологічна катастрофа. Зараз водолази досліджують дно і з’ясовують, в якому стані ця сірка, повідомила журналістка керченської радіостанції «Бриз» Ірина Сєдова.

За її словами, сьогодні зранку вітер трохи вщух і нафтозбірні судна підійшли до берегів острова Коса Тузла і збирають також мазут, який вилився з затонулого в неділю танкера, і люди на острові теж збирають цей мазут, який шматками викидає на берег.

За даними фахівців, які навела журналістка, якщо знизиться температура води, то мазут, який зараз плаває у вигляді плями на поверхні води, він може піти на дно. І тоді, для того, щоб його підняти, треба буде кілька років.

Унаслідок недільної негоди у Чорному та Азовському морях зазнали аварій більше як десять суден. Зниклими безвісти через негоду залишаються 20 моряків.

Сила шторму біля Севастополя сягала восьми, у Керченській протоці – семи балів.
XS
SM
MD
LG