Доступність посилання

ТОП новини

У смузі Газа під час масової маніфестації вбиті щонайменше 5 осіб і близько ста поранені


Це був найбільший мітинг прихильників «Фатху» відтоді, як у червні контроль над територією Смуги Гази захопили їхні найбільші суперники з ісламістського угруповання «Хамас». По демонстрантах відкрили вогонь.

Десятки чи й сотні тисяч палестинців із прапорами поміркованого руху «Фатх» зібрались у понеділок на центральній площі міста Газа, щоб вшанувати пам’ять свого покійного лідера Ясіра Арафата, який помер три роки тому.

Це був найбільший мітинг прихильників «Фатху» відтоді, як у червні контроль над територією Смуги Гази захопили їхні найбільші суперники з ісламістського угруповання «Хамас».

По демонстрантах відкрили вогонь. Прихильники «Фатху» кажуть, що стрілянину відкрили бійці «Хамасу»; ті ж заявляють, що самі потрапили під обстріл і мусили відстрілюватися.

Відносини між двома палестинськими організаціями-суперниками, і так напружені від часу парламентських виборів на палестинських теренах 2006 року, на яких «Хамас» здобув перемогу над «Фатхом», украй загострилися від червня, коли «хамасівці» збройною силою вибили «фатхівців» зі Смуги Гази.
XS
SM
MD
LG