Доступність посилання

ТОП новини

Севастопольська транспортна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом аварії судна «Хаш-Ізмаїл», яке йшло під грузинським прапором


Про це Радіо Свобода повідомив перший заступник Генерального прокурора України Сергій Винокуров.

Про це Радіо Свобода повідомив перший заступник Генерального прокурора України Сергій Винокуров.

«12 листопада заступником Севастопольського транспортного прокурора порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною третьої статті 276 Кримінального кодексу. Це порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного водного або повітряного транспорту, якщо вони спричинили загибель людей. За іншими ведуться перевірки. Виконуються слідчі дії. Тому зараз сказати...Безумовно, якщо люди загинули, а це можна передбачити, то щось було ж мабуть. Було штормове попередження. Все це треба з’ясовувати» – сказав Сергій Винокуров.

Нагадаємо, що внаслідок негоди у неділю в Чорному та Азовському морях зазнали аварій більше десяти суден. П’ять кораблів потонули.

Зниклими безвісти вважають двадцятьох моряків.

З них п’ятнадцятеро - це члени екіпажу корабля «Хаш-Ізмаїл», що затонуло поблизу Севастополя. Двох моряків з цього корабля вдалося врятувати.

Рятувальники шукають також п’ятьох членів екіпажу російського танкеру «Нахічевань», який зазнав аварії у Керченській протоці.
XS
SM
MD
LG