Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Кому сьогодні довіряють гроші заможні українці? Скільки автошляхів потребують ремонту? Чим спричинена більшість дитячих хвороб?


Ірина Біла Київ,15 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Кількість заможних українців, котрі довірили свій капітал професійним управителям, з початку року збільшилася в 4-5 разів, повідомляє газета «Діло». Видання пише, що в країні з’явився прошарок людей, котрі цікавляться фондовим ринком. Це коли гроші довіряють інвесткомпаніям, а ті вже вирішують – куди вигідніше вкласти гроші клієнта.

В цьому ж числі «Діло» розпитує заступницю столичного мера Ірену Кильчицьку – як їй вдається вирішувати хатні клопоти і за якими критеріями вона обирає хатніх робітниць. Стаття так і називається «Як Ірена Кильчицька обирала домогосподарку».

Настав час об''єднатися, поки нас не передушили поодинці, - вирішили вітчизняні митці і оголосили в Україні надзвичайні збори. «Усіх, хто не хоче коритися культурним погромникам, усіх, кого виганяють з приміщення, утискають адміністративно, податково чи фінансово» закликають підтримати акцію «Україна - зона культурного лиха». Більше про цю акцію розповідає газета «Голос України» у публікації «Українська книга залишається жертовною козою для можновладців».

90 % український автошляхів потребують капремонту. Ними їздять 13 мільйонів автомобілів. І кількість авто постійно збільшується. Наслідок – затори, надто ж у великих містах. Найболючіша ця проблема у Києві, де зосереджена десята частина усього автопарку України. Докладніше про негаразди на дорогах розповідає «Газета по-українськи».

56% випускників шкіл мають проблеми зі здоров''ям, інформують лікарі читачів газети «День». Медики кажуть, що більшість захворювань дітей спричинені неправильним харчуванням. Навіть довіряючи вихователям та вчителям, батьки не можуть прослідкувати за тим, що дитина їсть на обід у школі чи у дитячому садочку, якої якості ці продукти, наскільки харчування є різноманітним та збалансованим. Більше про дитяче харчування – в матеріалі «У здоровій їжі здоровий дух».

Швейцарія набуває найпопулярнішого в Європі напрямку «туризму смерті». Себто країни, де легалізована евтаназія. Компанії, котрі займаються добровільним умертвінням, набирають дедалі більшу популярність. Адже багато європейців їдуть сюди саме з цією метою. У кого є шанси на самовбивство за сприяння оповідає газета «Сегодня».
XS
SM
MD
LG