Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровський громадський транспорт стає дорожчим


Юлія Рацибарська Дніпропетровщина, 15 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Проїзд у трамваях і тролейбусах Дніпропетровська з наступного місяця подорожчає у півтора рази. Наразі вже опублікували відповідний проект виконкому про перегляд тарифу на проїзд і його підвищення з 50 до 75 копійок.

Щодня у Дніпропетровську трамваями та тролейбусами їздить 650 тисяч людей
(RadioSvoboda.Ua)
Розвиток електротранспорту у Дніпропетровську – це пріоритет на наступні 9 років. Принаймні про це заявлено в програмі, яку нещодавно ухвалила міська рада. Аби зробити трамваї та тролейбуси більш безпечними для пасажирів і прибутковими для міста запланували цілу низку заходів. Їх почнуть реалізовувати вже наступного року.

На базі двох тролейбусних депо створять ціле транспортне підприємство, що буде перевозити пасажирів тролейбусами, а в години пік – мікроавтобусами. Надумали також заснувати спеціалізоване ремонтне підприємство для модернізації рухомого складу, закупити нові вагони, оновити колії та дроти, прокласти нові маршрути. Скільки коштів з міського бюджету на це треба витратити, наразі не кажуть. Відомо лише, що фінансовий бік програми коригуватимуть щороку.

Від 1 грудня проїзд коштуватиме 75 копійок

Перші кошти на підтримку міського електротранспорту влада розраховує отримати вже незабаром. Керівник міського комунального підприємства «Міськелектротранс» Василь Капленко оголосив – проїзд у трамваях та тролейбусах з 1-го грудня коштуватиме 75 копійок.

Піднявши тарифи на послуги, транспортники також розраховують отримати додаткові кошти на оплату праці робітників. Саме цього, вимагали працівники тролейбусного депо, під час страйку два місяці тому. Про іншу вимогу учасників акції протесту – нагальне поліпшення технічного стану вагонів – наразі керівництво вже не згадує. Між тим водії продовжують нарікати: вагонам більше 30-ти років, погані рейки, їх не ремонтують роками, не ремонтують трамваї бо немає запчастин.

Щодня трамваями та тролейбусами їздить 650 тисяч людей

Трамваї та тролейбуси – найпопулярніший і наймасовіший вид громадського транспорту в Дніпропетровську. Щодня ними користуються понад 650 тисяч жителів – це більш ніж половина населення Дніпропетровська. Наразі зношеність рухомого складу оцінюють у 80-90%. Лише 6 тролейбусів мають менше ніж 5 років. За останні 12 років парк зменшився майже на третину, 6 маршрутів припинили діяти.

Чи допоможе чергове підвищення вартості проїзду поліпшити стан дніпропетровських трамваїв та тролейбусів, покаже час. Однак це подорожчання потягне за собою інші наслідки, прогнозують у міському управлінні транспорту. Маршрутки збираються підвищити ціни на свої послуги принаймні на чверть, до 2 гривень, каже начальник Григорій Кулабухов, але заспокоює, що це станеться поступово.
XS
SM
MD
LG