Доступність посилання

ТОП новини

До 65 осіб зросла кількість загиблих гірників на шахті імені Засядька в Донецьку за станом вечора неділі. Доля ще 35 залишалася невідомою


Також шпиталізовано 27 гірників, здебільшого із дiагнозом «отруєння чадним газом». Аварія сталася у ніч із суботи на неділю о 3:11. На горизонті 1078 метрів під час проведення робіт стався вибух метано-повітряної суміші. Всього на момент аварії в шахті працювали 457 гірників. Для розслідування причин аварії створено спеціальну Урядову комісію, яку очолив віце-прем''єр-міністр Андрій Клюєв. Президент Віктор Ющенко висловив співчуття родинам гірників, які загинули та постраждали під час вибуху.


Також шпиталізовано 27 гірників, здебільшого із дiагнозом «отруєння чадним газом».

Аварія сталася у ніч із суботи на неділю о 3:11. На горизонті 1078 метрів під час проведення робіт стався вибух метано-повітряної суміші.

Всього на момент аварії в шахті працювали 457 гірників.

Для розслідування причин аварії створено спеціальну Урядову комісію, яку очолив віце-прем''єр-міністр Андрій Клюєв, заступник голови комісії – міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб.

Прем’єр-міністр Вiктор Янукович, який прибув у неділю на шахту ім. Засядька, заявив журналістам, що остаточнi висновки про причини аварiї зробить експертна комiсiя. Водночас вiн уточнив, що «попереднiй огляд i план робiт саме на цiй дiлянцi шахти, показали, що нiяких вiдхилень вiд затвердженого плану робiт, плану, узгодженого з Держгiрничпромнадглядом, не було».

У Донецьку відбулося засiдання урядової комiсiї за участі Прем''єр-міністра Вiктора Януковича, голови Секретарiату президента Віктора Балоги, секретаря Ради нацiональної безпеки i оборони Iвана Плюща.

Президент Віктор Ющенко висловив співчуття родинам гірників, які загинули та постраждали під час вибуху на шахті імені Засядька 18 листопада

«З болем у серці дізнався про трагедію на орендному підприємстві «Шахта імені О. Ф.Засядька», внаслідок якої загинули, а також були тяжко травмовані люди. Сумую і вболіваю разом з усією Україною. Прошу прийняти мої щирі співчуття та побажання одужати постраждалим», – зазначено в листі Глави держави.

«Органи влади зроблять все необхідне для надання допомоги сім''ям, потерпілим внаслідок трагедії», – наголосив Президент.

У понеділок, 19 листопада, Глава держави здійснить робочу поїздку в Донецьку область. Її головна мета – ознайомлення з перебігом ліквідації наслідків аварії на шахті імені Засядька.

Заплановано, що Президент проведе нараду щодо подолання наслідків трагедії та надання допомоги сім''ям загиблих та постраждалих. Мова також піде про реорганізацію вугільної галузі, зокрема заходи щодо безпечного ведення гірничих робіт, зазначає президентська прес-служба.

На Донеччині 19, 20 і 21 листопада оголосили днями жалоби за загиблими.

Державну жалобу, за словами голови Державної комісії, віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва, буде оголошено у вівторок.

******** Попередня масштабна аварія на шахті ім. Засядька сталася у вересні 2006 року – на такій же глибині (1078 метрів) відбувся раптовий викид вугільно-газової суміші. Тоді в результаті аварії загинули 13 шахтарів і 62 були госпіталізовані.
XS
SM
MD
LG