Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Які причини аварійності українських шахт? На яких посадах хочуть бачити Юрія Луценка в президентській канцелярії? Хто завгосп у Віктора Януковича?


Ірина Біла Київ, 20 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Введена в експлуатацію в 1958 році шахта ім. Засядька належить до небезпечних за несподіваними викидами вугілля та газу, вугільні пласти небезпечні за виділенням метану та його проривами з ґрунту. Крім того, пласт L1, де нині стався вибух, схильний до самозагорання. Тому закономірно і неодноразово поставало питання: чи є резон губити стільки людських життів, видобуваючи вугілля на кілометрових глибинах? Про це у рубриці «Трагедія», яку друкує газета «Україна молода».

Серед об’єктивних причин аварійності українських шахт – старіння фонду і надто низький рівень введення нових потужностей. Але головна причина, через яку травмуються і гинуть гірняки в Україні, те, що шахти опускаються на все нижчу глибину. Про це в «Газеті 24» стверджує екс-міністр вугільної промисловості України Сергій Поляков.

Бізнес, замішаний на крові людей, – так газета «Вечірні вісті» називає шахти, котрі перебувають під владою приватних осіб. Стаття називається «Життя – на сплату за чужу брехню».

У цьому ж числі «ВВ» нагадує, що дев’яносто років тому – 20 листопада 1917 року – Центральна рада проголосила Українську Народну Республіку. Вперше в історії існування України. Докладніше про це йдеться в статті «Предтеча незалежної України святкує ювілей».

«Якщо не буде коаліції, нас чекають дострокові президентські вибори», – переконує читачів газети «День» керівник соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко. А ще він стверджує, що Юрій Луценко випав із топ-обойми політичних фігур Банкової і в президентській канцелярії не бажають бачити Луценка на яких-небудь ключових посадах, так само, як і не бажають бачити Тимошенко в кріслі голови майбутнього уряду.

Інтерв’ю з міністром Кабінету міністрів Анатолієм Толстоуховим друкує газета «Діло». Головний урядовець переконаний, що Блоку «НУ-НС» варто подолати психологічний дискомфорт від неминучого альянсу з регіоналами. Більше з його порадами можна ознайомитись, прочитавши статтю «Завгосп Януковича».
XS
SM
MD
LG