Доступність посилання

ТОП новини

США почали розсилати запрошення на близькосхідну мирну конференцію, що має відбутися наступного тижня


Таке запрошення вже отримав, зокрема, Президент Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас, повідомив його помічник.

Таке запрошення вже отримав, зокрема, Президент Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас, повідомив його помічник.

За словами помічника, зустріч за участі Прем’єр-міністра Ізраїлю Егуда Ольмерта і представників США й інших країн відбудеться, як заплановано, наступного вівторка.

Сполучені Штати ще офіційно не назвали ні дати, ні переліку учасників конференції, яка має відбутися, як вважають, в Аннаполісі в штаті Меріленд.

Чимало арабських країн дотепер не підтверджували свою участь у конференції, бо хочуть, щоб на ній обов’язково розглянули низку складних питань, які досі блокують створення палестинської держави.

У четвер представники арабських країн збираються зустрітися, щоб розробити спільну позицію напередодні конференції.

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад наперед скритикував цю конференцію й заявив, що вона «принесе тільки втрати для палестинців».

Натомість Прем’єр-міністр Ізраїлю Егуд Ольмерт у вівторок заявив, що сподівається досягти мирної угоди з палестинцями наступного року.
XS
SM
MD
LG