Доступність посилання

ТОП новини

Запереченням чого був помаранчевий Майдан? Яка причина частих політичних криз в Україні? За що екс-голову СБУ Ігоря Смешка позбавили рангу Надзвичайного і Повноважного Посла?


Ірина Біла Запереченням чого був помаранчевий Майдан? Яка причина частих політичних криз в Україні? За що екс-голову СБУ Ігоря Смешка позбавили рангу Надзвичайного і Повноважного Посла? Про все це читайте в сьогоднішній українській пресі.


Українці на Майдані були живим запереченням усіх антиукраїнських міфів, переконаний дописувач газети «День». Адже затвердження кожної нації складається саме з таких особливих подій, які Стефан Цвейг назвав «зоряними годинами». Але мені здається, пише далі автор, що тут ідеться не про епілог, а про пролог до чогось більш грандіозного. Майдан – це переддень. І хоча сьогодні з’явилося чимало охочих відректися від власного душевного піднесення на помаранчевому Хрещатику, все, що сталося, не мине безслідно. Майдан-2004 ще обов’язково «вистрілить» в українському політичному житті.

Пошук відповіді на питання, хто головний в країні – Янукович чи Ющенко, – головна причина останніх політичних криз. Ніде у світі немає ситуації, коли б два політики мали однакові повноваження керувати державою. Про це в газеті «Факти» розповідає політолог Володимир Малінкович. На його думку, Віктору Федоровичу вже запізно демонструвати лояльність до голови держави, бо, найвірогідніше, він вже незабаром піде у відставку.

«Останній день при владі», – у публікації під таким заголовком «Газета 24» пише, що майбутній статус «в. о.» вже не дає спокою нинішнім урядовцям. Однак найбільші ризики від невизначеності складу нового Кабміну відчують на собі пересічні українці.

Завтра Верховна Рада розпочне свою роботу. Урочисте засідання відкриють о 10-й годині. На перше засідання нового парламенту запрошено президентів, голів Верховної Ради попередніх скликань, членів Конституційного Суду – таке рішення ухвалили представники підготовчої депутатської групи. Більше про перший день парламенту розповідає газета «Голос України» у статті «Коаліцію сформують без ультиматумів і за регламентом».

У середині вересня на Радіо Свобода екс-голова СБУ Ігор Смешко розкритикував хід слідства про отруєння Президента Ющенко. Після цього, за рішенням голови держави, Смешка позбавили рангу Надзвичайного і Повноважного Посла, стверджує газета «Діло». Сьогодні опальний генерал називає те, що відбулося, «актом політичної помсти». Більше про це – в статті «Екс-глава СБУ вважає, що розкрити отруєння чинного Президента можна єдиним способом. Потрібно з’ясувати істинну роль найближчого оточення Ющенка в цій справі».
XS
SM
MD
LG