Доступність посилання

ТОП новини

У Брюсселі відслужили молебень пам’яті жертв Голодомору в Україні


У зверненні до присутніх Представник України при ЄС Роман Шпек закликав міжнародну спільноту, Європейське співтовариство і Європарламент визнати і засудити дії тоталітарного режиму проти українського народу. Віце-президент Європарламенту Марек Сівец також звернувся до всіх людей доброї волі Сходу та Заходу з закликом визнати Голодомор актом геноциду українського народу. Своє благословення українцям у ЄС, що вшановують 75-ту річницю Голодомору, надіслав Папа Римський Бенедикт XVI. Молебень присвятили також пам’яті українських шахтарів, які загинули внаслідок катастрофи на шахті імені Засядька.

Брюссель, кафедральний собор Свв. Михаїла і Ґудули, XIII–XVII століття
(GNU)
Богослужіння в кафедральному соборі Свв. Михаїла і Ґудули відбулося під головуванням Апостольського Екзарха для українців Франції, Бенілюксу і Швейцарії єпископа Михайла Гринчишина.

«Ми не повинні забувати минулого, інакше у нас не буде майбутнього. Ми молимося за жертв голодомору», – сказав він у своєму виступі.

У зверненні до присутніх Представник України при ЄС Роман Шпек закликав міжнародну спільноту, Європейське співтовариство і Європарламент визнати і засудити дії тоталітарного режиму проти українського народу.

«Визнання Голодомору геноцидом українського народу продемонструє, що Європа готова щиро говорити про наше спільне минуле, а відтак і про наше спільне майбутнє», – наголосив український дипломат.

Віце-президент Європарламенту Марек Сівец також звернувся до всіх людей доброї волі Сходу та Заходу з закликом визнати Голодомор актом геноциду українського народу.

Своє благословення українцям у ЄС, що вшановують 75-ту річницю Голодомору, надіслав Папа Римський Бенедикт XVІ.

Папський нунцій у ЄС Андре Дюпрей зачитав листа, в якому глава Римо-Католицької церкви запевнив у його «щирій близькості й думках під час молитви».

Молебень присвятили також пам’яті українських шахтарів, які загинули внаслідок катастрофи на шахті імені Засядька.
XS
SM
MD
LG