Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи довіряють українці судам? Яка ціну сплачує за «демократичну коаліцію» БЮТ? Чому небезпечно купувати креветки?


Ірина Біла Київ, 28 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – 53% українців не довіряють судам, твердять соціологи. Водночас суди переповнені позовами, і найдрібніша судова тяганина може тягнутися місяцями, а то й роками. Але, як інформує «Газета 24», незабаром з’явиться структура, яка дозволить взагалі не звертатися в суд для вирішення майнових та інших конфліктів. Поділити квартиру з колишньою дружиною або отримати компенсацію від сусіда за затоплення скоро можна буде за допомогою медіатора. Більше про його обов’язки йдеться в статті «Третій не зайвий».

«Економические известия» пишуть, що сьогодні судова система приховує в собі чимало ризиків. І тому може статися, що вона може замкнутися на собі і стати практично незалежною від інших гілок влади. Останнім часом багато говориться про небезпеку встановлення контролю з боку Верховного Суду України над Вищою Радою юстиції. Більше про це – в статті «Хто підкорить собі судову гілку влади?».

Питання компенсації втрачених заощаджень стало для багатьох партій і блоків одним із елементів піар-компанії. Найсміливіші обіцянки давала Юлія Тимошенко. Вона гарантувала, що в разі обрання її главою уряду поверне борг вкладникам лише за 2 роки. Чи реально це, запитали журналісти газети «Діло» у голови правління Ощадбанку Анатолія Гулія. Він сказав, що лише на те, щоб з’ясувати розмір боргів, українцям потрібно не менше 2 років.

«Юля почала відмовлятися від головних обіцянок», – у статті під таким заголовком газета «Сегодня» пише, що БЮТ вже не наполягає на скасуванні призову з початку 2008 року. Ще кілька передвиборчих гасел може бути відкладені на пізніший термін. Таку ціну Блок Юлії Тимошенко платить за коаліцію з НУ-НС. Якщо прем’єрство Тимошенко буде куплене ціною такого серйозного збитку для її іміджу, підсумовує видання, то можна говорити радше про поразку Юлії Володимирівни, аніж про її перемогу.

77% реалізованих у столиці креветок отруйні: у них виявлено перевищений вміст миш''яку, про це, посилаючись на громадську організацію «Експерт», розповідає дописувач газети «Голос України». Але, обурюється далі автор статті, на цю інформацію жодним чином не відреагувати державні організації й установи, які відповідають за якість харчових продуктів. Про те – чому, розмірковується в статті «Не споживати: небезпечно для життя!»
XS
SM
MD
LG