Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ та НУНС створили у Верховній Раді парламентську більшість – Коаліцію демократичних сил


Член фракції НУНС Роман Зварич, який у четвер головував на засіданні парламенту, оголосив, що коаліційну угоду підписали 227 депутатів. Під час офіційного оголошення про створення коаліції БЮТ та НУНС члени цих двох фракцій аплодували стоячи, а решта присутніх у сесійній залі народних депутатів з фракцій Блоку Литвина, Партії регіонів та КПУ залишилися на своїх місцях і не аплодували. Верховна Рада продовжить своє засідання у вівторок, 4 грудня. Фракції мають узгодити кандидатів на керівні посади Верховної Ради.


Член фракції НУНС Роман Зварич, який у четвер головував на засіданні парламенту, оголосив, що коаліційну угоду підписали 227 депутатів.

Зварич повідомив, що в апараті Верховної Ради зареєстрована коаліційна угода, підписана депутатами від фракцій Блоку Юлії Тимошенко та блоку «Наша Україна – Народна самооборона».

Під час офіційного оголошення про створення коаліції БЮТ та НУНС члени цих двох фракцій аплодували стоячи, а решта присутніх у сесійній залі народних депутатів з фракцій Блоку Литвина, Партії регіонів та КПУ залишилися на своїх місцях і не аплодували.

Верховна Рада продовжить своє засідання у вівторок, 4 грудня.

Фракції мають узгодити кандидатів на керівні посади Верховної Ради. Висувати кандидатури на посаду спікера можуть як окремі народні депутати, так і фракції.

Головуючий на засіданні парламенту Роман Зварич також оголосив, що Верховній Раді необхідно обрати комітети для роботи.

Тим часом член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл заявив журналістам, що фракція Партії регіонів не допустить пакетного голосування за посаду прем’єр-міністра та голови Верховної Ради.

Водночас Чорновіл підтвердив готовність Партії регіонів висунути кандидатуру на посаду віце-спікера, якщо буде остаточно зрозуміло, що Партія регіонів працюватиме в опозиції.

******* Під угодою про створення Коаліції демократичних сил не підписався лише один депутат від НУНС – Іван Плющ. Він мотивує це тим, що залишається прихильником «широкої» коаліції у Верховній Раді.

Тим часом лідер «Нашої України – Народної самооборони» Юрій Луценко заявив: «Іван Степанович Плющ, фігура особлива, з особливою дорогою політики. Очевидно, і в більшість він хоче прийти своєю особливою дорогою. Ну, ми почекаємо. Я сподіваюся, що Іван Степанович Плющ визначиться найближчим часом. Якщо він прийде у більшість, ми будемо раді цьому, якщо не прийде, очевидно, він не матиме місця у фракції, яка є відповідальною перед виборцями».

Матеріали до теми:

•&nbsp Що може спікер? • Коаліція з перевагою у два голоси • Представник Партії регіонів Юрій Мірошниченко: Головою Верховної Ради має бути «наш представник» • Юлія Тимошенко: До голосування за Прем’єр-міністра коаліція має проголосувати пакет законопроектів
XS
SM
MD
LG