Доступність посилання

ТОП новини

Представник Партії регіонів Юрій Мірошниченко: Головою Верховної Ради має бути «наш представник»


За словами політика, це їхня принципова позиція і цього потребують інтереси держави і суспільства.


За словами політика, це їхня принципова позиція і цього потребують інтереси держави і суспільства.

Народний депутат Юрій Мірошниченко вважає, що називати цю кандидатуру зараз передчасно. Депутат пояснив, що це пов''язано з тим, що завчасне оприлюднення такої кандидатури призведе до того, що політичні опоненти почнуть зосереджувати свої зусилля не на парламентській роботі, а на «дискредитації цієї людини».

«Зі створенням коаліції не все так гладко, як про це говорять і переконують нас чільники помаранчевих політичних сил», – зазначив Мірошніченко.

За його словами, на сьогодні позиція партії залишається незмінною: коаліція повинна бути створена на базі програми Партії регіонів. За його словами, в партії також вважають, що повинна існувати коаліція, яка включатиме понад 300 народних обранців.

«Ми переконані, що Головою Верховної Ради повинен стати політик, який відстоюватиме інтереси суспільства і держави, а не окремої політичної партії чи блоку. Політик, який користується авторитетом у суспільстві, здатен налагодити роботу парламенту, який стане над політичними силами, політичними уподобаннями і коаліцією», – зазначив Юрій Мірошниченко.

Водночас він вважає, що якщо виникне питання про підтримку на посаду Голови Верховної Ради представника «не нашої політичної сили», то це буде «результатом більш широкого компромісу, ніж простий розподіл «портфелів» у Верховній Раді».

Юрій Мірошниченко також запевнив, що в «жодному разі Партія регіонів не буде підтримувати одіозних політиків, які уособлюють політичний курс, неприйнятний для «нашої партії та наших виборців». «Ми згодні підтримати людину, яка, на наш погляд, здатна об‘єднати суспільство, вміє і готова знаходити компроміс, і чує не лише ту політичну силу, за квотою якої пройшла до парламенту, але й політичних опонентів», – додав представник Партії регіонів.

У четвер БЮТ та НУНС офіційно оголосили про створення у Верховній Раді парламентської більшості у складі 227 депутатів.

Під коаліційною угодою не підписався Іван Плющ, мотивуючи це тим, що залишається прихильником «широкої» коаліції у Верховній Раді.

Матеріали до теми:

• У Верховній Раді БЮТ та НУНС офіційно створили парламентську більшість – Коаліцію демократичних сил • Юлія Тимошенко: До голосування за Прем’єр-міністра коаліція має проголосувати пакет законопроектів
XS
SM
MD
LG