Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську люди живуть без води у квартирах. На черзі відімкнення тепла?


Ярослав Гребенюк Луганськ, 4 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Луганську тривають відімкнення електрики насосним станціям. Жити у багатоповерхівці без водопроводу неможливо. Але, якщо ситуацію не виправлять, луганцям доведеться вчитись жити ще й без тепла.

П’ять діб не було води у багатьох луганських квартирах у центрі міста. ВАТ «Луганське енергетичне об’єднання» (ЛЕО) відімкнуло підвищувальні насосні станції, і вище 4-5 поверхів вода не доходила. У компанії «Луганськвода» кажуть, що вже проблему тимчасово вирішили.

«Ми почали сплачувати. Якщо перед нами знову заборгують споживачі, то ми менше платитимемо за електрику. ЛЕО знову буде відрізати від енергопостачання наші об’єкти. На жаль, теплозабезпечувальні підприємства розраховуються на рівні 50 відсотків», – зазначив прес-секретар компанії «Луганськвода» Андрій Водзинський.

У «Луганськводі» наголошують, що сьогодні тарифи незбалансовані. Тому лише 100-відсоткова оплата дасть змогу розраховуватись повністю і уникати відімкнень. Крім того, споживачі заборгували водникам понад 94 мільйони гривень.

Луганськ може перетворитися на Алчевськ зразка зими-2006?

Енергетики кажуть, що ніяких грошей від «Луганськводи» до них не надходило.І тому, за словами заступника генерального директора ЛЕО зі збуту електроенергії Віталія Цада, відімкнення є тепер і будуть надалі.

Віталій Цадо: «Знов таки, це ж усе через нашу лояльність – лояльність до мешканців міста. Я ж розумію, що чотири дні без води — це досить важко. І ми пішли назустріч навіть не голові міста чи керівнику «Луганськводи» – однозначно ми пішли назустріч людям і подали електрику на об’єкти, що були відімкнені. Відмикаємо тепер інші райони».

Серед найбільших боржників «Луганськводи» – теплопостачальні підприємства, які завинили 33,6 мільйона гривень. І, зокрема, луганське міське «Теплокомуненерго». Якщо зупиняться насосні станції, Луганськ може перетворитися на Алчевськ зразка зими-2006.

Утім, навіть якщо котельні й не зупиняться, це ще не означає, що теплоносії буде чим нагрівати. Теплопостачальними Луганської області заборгували ДК «Газ України» – понад 114 з половиною мільйонів гривень.

Матеріали до теми:

• Ужгород тоне в темряві • Коли дійде газ до гірських сіл Закарпаття? • КОМУ У МОРОЗИ ЖИТИ ДОБРЕ?
XS
SM
MD
LG