Доступність посилання

ТОП новини

11 родин, постраждалих від вибуху побутового газу у Дніпропетровську, не отримали компенсацій на придбання житла


За повідомленням управління праці та соціального захисту населення міської ради, затримки з виплатою компенсацій викликані юридичними складнощами.

За повідомленням управління праці та соціального захисту населення міської ради, затримки з виплатою компенсацій викликані юридичними складнощами. Деякі сім’ї у процесі розлучення, у деяких виникли труднощі з визначенням спадкоємців.

Міська влада обіцяє: усі потерпілі родини зможуть мешкати у знятих для них готелях щонайменше до січня, аж поки не злагодять проблеми з житлом.

Цими днями постраждалі від вибуху в Дніпропетровську отримали ще понад 3 мільйони гривень грошової допомоги, вони надійшли на благодійний та загальний рахунки від доброчинців.

Розподіл коштів, як і раніше, провели на засіданні спеціальної міської комісії за участі представників чотирьох постраждалих під’їздів будинку.

Влада і мешканці зійшлися на тому, що гроші мають розподіляти із врахуванням того, наскільки постраждала та чи інша родина.

Між тим рішення суду щодо кримінальної справи за фактом вибуху потерпілим доведеться чекати ще щонайменше півроку. Сьогодні в обласній прокуратурі повідомили, що передали матеріали слідства до Генпрокуратури України.

Наразі потерпілими від вибуху визнані понад 300 осіб, опрацювання їхніх свідчень та претензій, прогнозують правоохоронці, буде тривалим.

Вибух побутового газу в житловому будинку в Дніпропетровську стався 13 жовтня, внаслідок якого загинули 23 особи.
XS
SM
MD
LG