Доступність посилання

ТОП новини

Керівники Держдепартаменту з виконання покарань стали лауреатами щорічної антипремії «Будяк року – 2007»


Її запровадила Українська Гельсінкська Спілка з прав людини.

Її запровадила Українська Гельсінкська Спілка з прав людини.

Виконавчий директор Спілки Володимир Яворський нанголосив: «Це є щорічний проект. Щороку ми будемо відзначати головних будяків, які найбільше порушують права людини та основні свободи в країні».

Першого заступника голови Держдепартаменту України з виконання покарань Миколу Ільтяя та начальник цього департаменту Василя Кощинця «відзначили»: першого – за незаконне насильство щодо засуджених, а другого – «за абсолютну бездіяльність у випадку порушення прав людини».

Голова правління Української Гельсінкської Спілки з прав людини Євген Захаров зазначив: «Пан Ільтяй особисто причетний до вводу спецпідрозділу з боротьби тероризмом в колонії, хоча неодноразово наголошувалось, що такого спецпідрозділу в цій системі взагалі не може бути».

Отримають антипремію й інші «лауреати». Так, Генпрокуратура України, на думку правозахисників, не забезпечує ефективного й швидкого розслідування випадків порушень прав і свобод.

Народний депутат Василь Грицак був ініціатором запровадження міжнародних паспортів із вмонтованими чіпами – Українська гельсінська спілка розцінює це як «найбрутальніше втручання в приватне життя громадян».

Нарешті, мер Києва Леонід Черновецький, на думку правозахисників, намагався обмежити права осіб, незареєстрованих у місті Києві. Зокрема, таких людей звільняли з комунальних підприємств, звучали заклики не приймати до шкіл їхніх дітей.
XS
SM
MD
LG