Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Кандидати на міністерські портфелі: чи всі люди знані і шановані? Як можна зменшити аварійність на дорогах?


Ірина Біла Київ, 13 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Хто цікавився списком кандидатів на міністерські посади, помітив там і маловідомі прізвища. Зокрема, Людмила Денисова – кандидат на міністра праці або Богдан Данилишин – на міністра економіки, а ще Георгій Філіпчук – на міністра екології. Хто вони такі? І чому БЮТ запропонував саме їх? Про це розповідає газета «Сегодня».

Утім, парламентарії визначилися з кандидатами ще не на всі міністерські посади. Зокрема, як стверджує «Газета 24», депутати не вирішили, кому віддати портфель міністра освіти. Про кандидатів на цю посаду – Василя Кременя і Івана Вакарчука, – про їхні досягнення і прорахунки докладніше йдеться в матеріалі «Орденоносні міністри».

Щодві години в Україні гине в ДТП одна людина. З огляду на це газета «Україна молода» називає сьогодення України «травматичною війною».Щоб зменшити жертви цієї війни, Україні вкрай необхідний закон про дорожній рух. Змінами до законодавства можна швидко зменшити травматизм на дорогах. Як саме – про це оповідається в статті «Шолом у законі».

Газета «Голос України» пише про перекоси в сучасній професійній орієнтації країни, коли 80 відсотків випускників шкіл зорієнтовані на здобутки вищої освіти, а тільки 20 мають намір вступати до професійно-технічних училищ. Але і тих, хто закінчить вузи, чекає перевиробництво спеціальностей. Подробиці – в публікації «Чому не в моді «сині комірці»?

Газета «День» пише, що забудовники із «благословення» Київради намагаються спорудити на території Київської фортеці офіси та багатоповерхівки, внаслідок чого ковшем бульдозера вже зруйновано не одну історичну пам''ятку. Щоб зберегти музей від повного знищення, у травні 2007 року Президент Віктор Ющенко підписав указ про надання музею статусу національного, отже міська влада зобов''язана передати Київську фортецю із комунальної власності в державну. Минулого тижня Київрада нарешті вирішила передати майно музею у державну власність, але без землі, на якій він розташований. Чому так – пояснюється у рубриці «Конфлікт».
XS
SM
MD
LG